Борисов: Никой не вярваше, че ще се разкрие картел

26 Февруари 2016 | 08:30
0 коментара
Общество
Борисов: Никой не вярваше, че ще се разкрие картел

"През юни миналата година сезирахме Комисията за защита на конкуренцията за пазара на горивата, след като предприехме действия по бензиностанции и складове, по всичко, което влияеше върху цената на горивата. Поздравявам КЗК, че най-сетне днес излезе с решение, което е в унисон с нашите съмнения".

Така премиерът Бойко Борисов коментира от Израел новината, че започва процедура срещу седем вериги бензиностанции, за които има данни, че са формирали картел на пазара на горива. Започва и процедура за злоупотреба с монополно положение срещу "Лукойл Нефтохим".

"Сега започват обстойни проверки на веригите бензиностанции, защото те са на публични големи компании, листнати и на борсата.

Надали някой е вярвал, че това ще се случи, но е факт.

Може би вятърът на промяната, който са усетили в правителството, е подействал и на тях", каза Борисов на връщане от Израел, където бе на двудневно посещение.

Той обаче уточни, че това е казано в рамките на шегата, защото КЗК е независима организация и правителството няма роля в нейните решения.

В новия туристически сезон

очакваме много повече руски и израелски туристи,

коментира още премиерът. 

По-рано днес стана ясно, че Русия препоръчва България на първо място сред дестинациите за руските туристи. 

Борисов коментира и другата гореща тема

от последните дни - концесията на Банско, след като в сряда заяви, че няма да допусне правителството да се обвързва с който и да е олигарх.  

"В областта на екологията полагаме огромни усилия и аз толерирам всички, които искат да запазят природата", каза Борисов и продължи: "С година забавихме магистрала "Хемус",

за да се излюпят птичета от щъркелово гнездо,

навсякъде сме направили тунели за костенурки, за мечки, за вълци и за лисици, поставихме и огромни мрежи и стени за пазене на птичките. В същото време личните взаимоотношения между собствениците в Банско и представителите на екоорганизациите създават шум в обществото. По никакъв начин не искам да замеся правителството с която и да е от двете страни", каза Борисов.

"Аз съм изключително "за" построяването

на втори лифт на Банско, считам че е престъпление да го няма, заяви той. 

 

Източник: БТА     Редактор:

Добавете Вашия коментар

TOP