Борисов: Ние ще направим правителство, на инат няма да приемем нито бюджет, нито реформи!

06 Април 2023 | 08:21
3 коментара
Политика
България
Борисов: Ние ще направим правителство, на инат няма да приемем нито бюджет, нито реформи!

Ние ще направим правителство!

Нови избори са риск за парламеннтарната демокрация.
Без редовно правителство бюджет в парламента няма да бъде подкрепен от нас.
Ще поканим всички партии на консултации - всички партии, които народът израти в парламента. Обръщам се към лидерите на партиите - по време на кампания се чертаят разделителни линии, но след изборите, ако не стига на една партия да събере 121 гласа, се правят коалиции.
Всички разговори за политики минават през редовно правителство.
Тези, които не искат правителство, обричат общините на гибел, народът ще ги накаже.
Ще бъда депутат, ще водя лично преговорите за правителство.
Основната цел на този парламент е да излъчи редовно правителство.
Нямам разделителни линии с никого. Включително с "Възраждане" ще говорим, никой няма право да подценява успеха им, поздравявам ги.
Моята цел да се обенявам в името на държавата.
На инат няма да приемем нито бюджет, нито реформи.
Против импийчмънт съм на президента Радев.

Нашите естествени партньори са партиите, които са в зоната на тези, които подкрепят Украйна, влизането ни в Шенген и в еврозоната.
Най-стабилно правителство е коалиция между големите партии.
Не сме проявили мегаломания, не сме надували балони, не сме редили маси и не сме разливали шампанско.

Ние ще направим правителство, виновните за нестабилността ще бъдат ПП. И те ще загубят и местните избори.

Това са основните акценти от първото изявление на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след изборите и завоюването от партията му първо място.

 

Трябва да работим с всички, които българските граждани са избрали, подчерта той.

Българите казаха - без ГЕРБ не може, но и без ПП и ДБ също не може.

 

Някои казаха, че е предателство, че говоря меко срещу опонентите, а не агресивно и така намалям процентите на ГЕРБ. Тогава бях искрен и сега съм. Целта на едни избори е да се излъчи правителство. Един път бива, втори път, бива, а сме вече сме на пети път. Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание е правителство, каквато и да е цената“, категоричен бе Борисов.

 

 

"Нормално е тези, които са счупили държавата, да участват в решаването на проблемите, а не да казват, че са им важни местните избори. Който си прави тънки сметки, че ще хейти, докато вадим държавата от калта, в която затънахме... Те обричат общините на гибел.

 

„Нека ПП си постави условията, нека ги обсъдим и мисля, че това се очаква от отговорни политически партии. В противен случай ние ще направим правителство, виновникът за нестабилността след това, обаче ще бъдат те и тънките им сметки няма да излязат“, подчерта той

 

"Аз влизам депутат, защото ме принудиха с тези въпроси. Ще бъда депутат, ще водя лично преговорите с колегите, за да знам кой носи отговорност", каза Борисов.

 

"Ако иска и Радев да участва, ако мисли, че има министри, които могат да помогнат, да каже. Аз съм практик човек. Радев след мен е с най-много опит, след мен е управлявал той най-дълго с тези правителства.
Ако искаме приемственост, слагам и това на масата.

С" Възраждане" ще говорим сериозно. Със 102 000 гласа им е нагоре резултатът", посочи той като отбеляза и ръста в броя на гласувалите за тях висшисти."

Никой няма право да им омаловажава резултата. Трябва да работим с всички, които са избрани", заяви бившият премиер. Той обясни, че няма да отговаря на въпроси, защото" дума при така наранени партии, би огорчила още повече".

 

Иван Костов загуби баса за 5-те процента, вметна Борисов.

Редовно, стабилно, в посока Европа и подкрепа на НАТО - това е правителството, което иска лидерът на ГЕРБ.

 

"Моята цел е да се обединяваме в името на държавата. Да загубят партиите ни, но са спечели държавата. На инат няма да се приеме нито бюджет, нито реформи. При правителство ще се приемат всички реформи. Това съм го обещал. Това е моето предложение. Тези, които не искат, ще останат опозиция“, каза той.

 

"Да кажат ПП кои градове искат - ние няма да издигаме кандидати. Само да оправим държавата", категоричен бе Бойко Борисов.

 

Запитан ще подкрепи ли импийчмънт на президента Радев, Борисов отговори: "Не! Да ударим единствената работеща институция?! Не, аз съм против импийчмънта!"

 

В момента, в който президентът Румен Радев свика Народното събрание каним на консултации всички, с които може да се състави правителство, посочи той.

 

Победихме и поотделно и заедно нашите основни опоненти, каза в началото на пресконференцията в централата на ГЕРБ Борисов.

 

Борисов остро критикува ЦИК: "Не знам как при 100% преброени протоколи се появяват нови 11, разгневи се се Борисов по повод на появилите се нови изборни протоколи.

 

Българите казват - пет пъти стомна за вода не бива. Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание, е да излъчи правителство. Нови избори са риск за парламентарната демокрация, бе категоричен лидерът на ГЕРБ.

 

Аз съм губил избори и знам колко е тежко, разбира се, повече съм печелил, посочи той.

И поздрави "Възраждане" за много добрия резултат. Отчете и доброто представяне на "Да, България".

 

Първата политическа сила на извънредните парламентарни избори в неделя - ГЕРБ - СДС, даде пресконференция в централата си. Борисов заяви, че прави това заради интереса на медиите. "Правя това, защото стоите пред централата и пред дома ми в Банкя, а в него живеят деца".

 

Досега от партията на Бойко Борисов не бяха коментирали резултатите от вота.снимка:БГНЕС

Добавени коментари

Мими публикува:
07 Април 2023 | 10:44
От тлъстини мозъка му хептен изчезна! Ако въобще го има!
Илко публикува:
07 Април 2023 | 10:42
Селски инат да демонстрира, за това го бива само банкянския шоп! И да си тресе тлъстините, като се прави на футболист! Отврат!
Браво бе! публикува:
07 Април 2023 | 10:17
Това се вика "политик"! "На инат..."Тоя екземпляр му хлопа не едната,а и двете дъски!Той не вижда,че най-много заради него с това негово държание НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА?! Скрий се някъде,та дано да тръгне на някъде тая държава! Около тебе са същите наежени боклуци-Деска-будалеска Атанасова,Томе Биков,оная със змийския поглед...Сачевата.Въздържам се за Томе Дончев.ГЕРБ са вредни дори и когато са извън властта,защото те нищо друго няма да приемат и всичко ще съботират.Да ги пратим в Русия-да служат на Путин-там ще бъдат най-полезни!

Добавете Вашия коментар

TOP