Борисов: Най-стабилното управление би било коалиция между големите партии

05 Април 2023 | 12:57
0 коментара
Политика
България
Борисов: Най-стабилното управление би било коалиция между големите партии

„Ще бъда депутат и лично ще водя преговорите за съставяне на кабинет“, заяви лидерът на ГЕРБ

За пореден път победихме нашите основни опоненти. И сега, каквато и да е цената за партиите, кабинет трябва да бъде излъчен. Нека загубят партиите, но да спечели народът“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата пресконференция на коалицията ГЕРБ-СДС след изборите.

Борисов заяви, че ще поканят на разговори „абсолютно всички партии, които българският народ изпрати в парламента“ и призова те да поставят своите условия, за да бъдат обсъдени. Лидерът на ГЕРБ подчерта, че ще бъде депутат в 49-ото Народно събрание и лично ще води преговорите за съставяне на правителство, съобщи Нова.

„Най-стабилното управление би било коалиция между големите партии. А всички разговори за политики минават през редовно правителство. Затова за политики ще говорим само с формациите, които решат да участват в редовен кабинет“, категоричен бе Борисов.

Той каза още, че без редовна власт, ГЕРБ-СДС няма да подкрепи проектобюджет. „На инат няма да се приеме нито бюджет, нито реформи”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и резултата на „Възраждане” на предсрочния парламентарен вот. „Никой няма право да подценява „Възраждане” и да омаловажава успеха им”, каза експремиерът.

Добавете Вашия коментар

TOP