Борисов към опозицията: Вместо да ми казвате - недей харчи парите, искате обратното

28 Април 2020 | 11:24
0 коментара
Политика

Какво се случва с безработните и дали страната ни ще последва останалите държави, регистрирали печална статистика с рязък прираст?

Това бе сред въпросите, зададени на премиера Бойко Борисов по време на днешното заседание в парламента.

"Средно регистриращи се на ден 7619, към 27 април 2669, средно на ден намаляват между 300 и 400 души безработни. Между 7 и 10 хиляди работници всеки ден запазват работните си места. Правим анализи непрекъснато, наблюдаваме движението, секторите. Рамката е тази", обясни той.

Премиерът коментира и темата със земеделието:

"Сектор земеделие е най-подпомаганият, дори сега има възможност тези, които нямат работа, да отидат и да си получават възнагражденията. Ние се опитваме и плащаме, за да могат навреме да си насадят, да си напръскат и да си извършат своите дейности. Това наистина е един от най-подпомаганите сектори."

Икономическите мерки на страната и дали страната ни е успяла да реагира правилно, за да подпомогне населението, също бе коментирана от премиера:

"Мярката 60 на 40, не е ли безвъзмездна? 173 милиона безвъзмездно грант за микрофирмите. Плюс още 170 милиона сега подготвяме. Имаме една от най-важните задачи - да запазим парите за пенсионерите, работещите, тези, които са в социалните системи - медицинските лица, полицията.

Говорите за 10 млрд. кредит, но ние не сме теглили. Повярвайте ми, в момента, в който свършат парите, няма бизнесът да се притече на помощ нито на пенсионерите, нито на служителите в държавния сектор. Като опозиция вместо да ми казвате - недей харчи парите, за да приложим плановете си, сега ме тикате да извадим милиардите, да ги раздадем и да изпаднете в шок. Много грантове даваме, но на база на възможностите."

Добавете Вашия коментар

TOP