Борисов към Нинова: Абе не управлявам, ма, седя си, вие не ме пускате зорлем, защото не можете...

03 Май 2021 | 17:53
0 коментара
Политика

Премиерът в оставка Бойко Борисов е притеснен за управлението на държавата в близките месеци. Това изрази той на ицвънредния сутррешен брифинг на централата на ГЕРБ.

 

Спасихме ви от здравната криза, от мигрантската и от банковата, похвали се Борисов. „За това казвам стоим и имате ли нужда от нас – нямате. Пет партии можеше да направят кабинет още преди 20 дена и да се забрави за нас, а не да се оправдават – дайте по-бързо да върнем мандата, казва Нинова, защото Борисов продължава да управлява. Абе не управлявам, ма, седя си, вие не ме пускате зорлем, защото не можете, не знаете, не носите отговорност, страх ви е. Това е страх. Благодаря ви“, завърши Бойко Борисов. 

Няма да има следващо правителство, независимо от резултатите, защото партиите се държат безотговорно. Затова ние отидохме, предложихме кабинет – с имена, с хора, и отидохме да говорим. Те отказаха. Но те явно не искат да говорят нито с Трифонов, нито с БСП. А след два месеца кой ще ни оправи отношенията, когато имаме разединител на нацията, а не обединител? Защото след два месеца, след следващите парламентари избори,започваме да плащаме за президентски.Бедна държава да дава пари за избори през два месеца, аз не го считам за редно. Няма да ви губя времето с разкази как съм правил правителство с патриотите”, заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

На извънреден брифинг той и негови колеги от партията разкритикуваха бързото приемане на промените в закона за Изборния кодекс, а Борисов отново призова за бързо съставяне на кабинет. На брифинга беше продължен и задочният спор с президента Радев кой трябва да назначава ЦИК според новите правила.

 

Малко по-късно лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори на премиера в оставка Бойко Борисов с пост във фейсбук профила си:

"Г-н Борисов, всеки ден протакане ви осигурява още време да се окопаете още във власттаКакво може и какво не може да казвам решава единствено БСП Въпреки че е един от най-значимите празници, премиерът в оставка Борисов продължи да раздава напътствия и да се меси в работата на други партии, в нашия случай на БСП. Борисов си позволи да каже: "Не може уважаемата госпожа Нинова да каже по-бързо да закриваме парламента,да връщат мандата,защото Борисов продължавал да управлява".

Г- н Борисов,1. Какво може и какво не може да казвам решава единствено моята партия, а не вие.

2. При обективната невъзможност да се състави ново правителство, всеки ден протакане осигурява време на вашето да раздадете още концесии, да изхарчите безконтролно последните пари в бюджета, да назначите за пет години напред верните си хора във второто и третото ниво на властта.

3. Не вие, а Конституцията казва какво следва в такива случаи. Вие достатъчно я потъпквахте 11 години, така че не ме изненадва какво говорите и сега. В настоящата ситуация е по-добре да има служебен кабинет, назначен от президента Радев, който да поеме отговорност за управлението на страната, отколкото оставане на вашето правителство в оставка.

И накрая, уважавайте повече хората и празниците".

Добавете Вашия коментар

TOP