Борисов: Край! Няма да търпя нахалството на ПП, започвам преговори с БСП И ДПС

03 Май 2023 | 10:37
0 коментара
Политика
България
Борисов: Край! Няма да търпя нахалството на ПП, започвам преговори с БСП И ДПС

"Да правиш правителство сам е нещо нечувано. Още по-нечувано е с 64 да правиш правителство. Те взривяват единствената добра ситуация за държавата с цел отиване на местни избори. Нищо друго освен това не ги интересува. От днес започваме преговори с другите партии. Коалиция няма да правим, ще приложим същата тяхна коварна хватка", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"В такова Народно събрание ние не можем да изберем и комисиите сега, няма ясно мнозинство. Разговорите с другите партии ще кажат какво ще е мнозинството. От днес започваме консултации. Всички виждат зловещото състояние на държавата. Продънения финансов резерв, продънените финанси, огромния дълг, който трябва да се тегли. Без редовно правителство държавата още юни месец ще изпадне в колапс. Те продължават да си играят на правителство на малцинството с 64 депутати", добави Борисов. 

"Толкова се е втвърдила партията, че Делян Добрев е готов да ме измести веднага, ако подложа днес конгрес за гласуване", каза лидерът на ГЕРБ.

"Чухме ги ясно. Ние имаме избиратели, имаме симпатизанти, имаме програма, ние сме победили и изведнъж някакво нахално самочувствие просто няма да търпим", втвърди се Борисов.

Добавете Вашия коментар

TOP