Борисов: Коя “лека жена” ще подкрепи правителството на Слави? Това е прах в очите на хората!

12 Юли 2021 | 20:12
1 коментара
Политика

Днешното изявление на Трифонов означава, че той не иска да има правителство и това е прах в очите на хората. Не знам коя партия ще отиде да го подкрепи. И ако си спомняте в същата тази зала ви предупредих - че това е играта на Румен Радев - да остане служебното правителство - дълго и тягостно. И те затова се държат така, сякаш ще векуват. Те знаят за всичките тези сценарии и е видно, че с изказването на Трифонов: "Не желая ГЕРБ, БСП и ДПС, а другите нямат мощност", че правителство няма да има".

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в специално изявление- коментар за изборните резултати и предложения днес от Слави Трифонов състав на проекто-кабинет на ИТН.


"В следващите дни ще наблюдаваме коя от партиите ще се почувства като лека жена, която е повикана без условие да отиде. И в същото време най-големият номер, който може да му се изиграе - всичките партии да го подкрепят и да му блеснат всичките лъжи и задкулисия. Защото връщането на кадрите на НДСВ са икономически трикове. Знам ги още като бях главен секретар и затова малко ми е тъжно - когато нашите съседи Гърция, Хърватия взимат милиарди, ние чак сега започваме да говорим за програма, за електронно правителство...", коментира Борисов.

Той благодари на "своите и на СДС", че са издържали на натиска. "След десетки месеци стъргане на наши симпатизанти, хората се криеха и се плашеха от диктатурата на Румен Радев. Резултатът е, че ГЕРБ печели в 16, ИТН в 8, ДПС в 5 , ДБ в 2. Лидерската битка в София печели Бойко Борисов", заяви Борисов.

 

Искаме имената на компютърните специалисти, които са пипали машините в чужбина. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който отчита резултатите на ГЕРБ.

 

"Днешното изявление на Трифонов означава, че той не иска да има правителство. Това е прах в очите на хората, добави Борисов. И натърти, че това е играта на Радев, който иска да управлява".

 

ГЕРБ е първа политическа сила в 16 области, Има такъв народ - в 8, избори Борисов. И сам се похвали: "Лидерската битка в София печели Бойко Борисов!".

 

Демокрацията замина, има един ботуш, който ни стои на главите, каза още той.

 

Най-много висшисти - умни и красиви, има за ГЕРБ, отчете Борисов.

Най-много от работещите хора - за ГЕРБ - тях искат да изчегъртат, продължи Борисов.

 

Безобразията в чужбина са чудовищни, посочи той. И продължи - че иска да знае "именцата" на електронните специалисти, "които са пипали".

 

Борисов направи анализ на пресконференцията на Слави Трифонов, дадена в 11 ч сутринта.

 

Дава пресконференция като победител във време, когато всички знаят, че пръв е ГЕРБ, продължи Борисов. Той обърна внимание, че резултатът се е обърнал няколко часа по-късно.

 

"След два месеца стържене, чупене, десетки, стотици наши симпатизанти бяха задържани. Беше им забранено да гласуват. Фирмите, в които ходехме, молеха да не стане известно - защото веднага отиваха данъчните след нас. Хората се плашеха от диктатурата на Румен Радев", заяви Бойко Борисов.

Той се учуди, че на финалната права не могат да се преброят 2,5% от гласовете на вчерашния вот.

"Постигнахме това, което искаше Румен Радев - "Масово гласуване на изборите". Кой може да каже, че представлява народа в момента?! 70% се отвратиха и уплашиха и не искаха да гласуват - заради арестите и манипулациите с машините. 30% са гласували, плюс-минус. Ние още вчера казахме - с такива политически партии не желаем да носим отговорност", заяви Борисов.

Той се пошегува: "Добре че сме живи. При тоя терор на Рашков! Нашите хора се обаждат вчера и викат: "Оживяхме"... А всъщност Бойко Рашков направи параван на ИТН. И на още някой. Мога да дам много примери. Ако видите как си размениха с ДПС представителите в секциите, комисиите. И там, където са имали 12 000 ДПС, сега имат 6000, а те са отишли при ИТН. Но и това не е важно. Демокрацията замина. Има един ботуш, който ни стои над главите".

"Искам да знам техниците, да им знам именцата. Да ги издирим, да видим откъде дойдоха. Чакаме 10 часа да преброят 2%, за да обърнат с няколко стотни разликата. Ама няма значение, бе, Слави! Ако така си мислиш, че си ни победил, да ти е честито!", заяви емоционално Борисов.

"Бойко Рашков дава интервюта в деня за размисъл. Това, ако го правеше някой от ГЕРБ, щяхте да ни съсипете", допълни той.

Бойко Борисов заяви още, че днешното "програмно, добре написано интервю на Слави Трифонов" все пак не е било коректно, защото е пропуснал един министър - на екологията. "Но и това не е важно. Сутринта Румен Петков каза: Таня и Мая имат общо 50 години в парламента и това са новите лица. И като видях Никито Василев - аз бях дете, марширувах още по плаца, викам: "Браво!".

 

Лидерът на ГЕРБ коментира "плана" на кабинета "Трифонов".

"Когато искаш да направиш правителство, излизаш, казваш. До тук добре. Аз с Ники Василев винаги съм имал добри отношения. Дори когато беше най-тежко за нас, говореше разумно. Той е разумен. Но не е ново лице. Ако Слави Трифонов искаше да прави правителство днес, трябваше да постъпи по следния начин: Победих, ето ви правителството, имам толкова депутати, обръщам се към партиите - ако някой припознае тези приоритети (само с НАСА не се бяхме занимавали и с астронавти). А прави впечатление, че мъж и жена ще са българските астронавти, но северномакедонецът ще е мъж, а защо да не е жена? Представете си, че горе в орбита са българин и северномакедонец. Ето така започват Междузвездни войни. Ще ги види някой пришълец и ще ги пита: "Ти какъв си?" - "Аз съм българин", "Аз съм съм северномакедонец". И така започват Междузвездните войни", пошегува се Борисов.

Той сподели своя опит как се процедира след съставянето на един кабинет.

"На следващия месец се говори за бюджет. Едните партии искат затваряне на въглищата, втори - за вредните емисии, трети - да се качат на Луната...

"И пак за джипа говорят. "Човекът с трите джипа". А сега тия джипове кого возят, бе? Твоите началници. Те си ги обслужват - Радев, Янев и компанията. На мен ми избодоха очите с тоя джип. Не се возя на джип вече. Возя се с партийната кола", заяви Борисов.

На въпрос дали вижда "дългата ръка на ДПС", той отговори: "Естествено. И аз го казах това. Защо не попитате Слави дали правителството е подредено от ДПС?! Ние сме отговорна партия и ясно сме казали какво ще правим. И ще чакаме другите партии - как "Да, България" ще отиде да се самопредложи, дали последната капчица достойнство ще изчезне, за да са там. Тихомълком - комунистите са навсякъде. Затова са ми интересни".

 

Запитан дали ще влезе в парламента, Борисов отговори, че "първо трябва да си успокои хората". И обясни, че данъчните са погнали хората на ГЕРБ. "Докато не свалиш плаката, те чегъртът хората на Спецов", образно се изрази бившият премиер.

 

Борисов първо каза, че ще върне мандата, ако той отиде при ГЕРБ. Но след по-малко от минута обяви, че - не, ГЕРБ ще предложат кабинет.

 

Планът обаче не бил този, продължи с обясненията пред медиите Борисов.

И обяви какъв е той според него:

"Планът им е Бойко Рашков да върлува, докато не изчегърта каквото може!"

 

Слави Трифонов не е никакъв и ще си измият ръцете с тези хора - върна се Борисов на темата за проектокабинета, обявен днес от лидера на ИТН.

 

Ще предложа правителство - ето го премиера - продължи Борисов, показвайки седящия до него Даниел Митов. И продължи: "Ще предложа още няколко полиглота, да сме равни!"

 

"Държава със сценаристи не се управлява", продължи по-сериозно бившият премиер.

Запитан ще обжалва ли изборите, след като са завели 103 жалби в ЦИК, Борисов отговори: "Няма да ги обжалвам, за да не им правим кеф."

 

 

 

 

 

 

Борисов: Искаме имената на компютирните специалисти, които са пипали машините в чужбина

 

Добавени коментари

Хаха публикува:
12 Юли 2021 | 21:15
Хаха един път да си прав Баце!

Добавете Вашия коментар

TOP