Борисов: Имаме слаб земеделски министър

16 Септември 2023 | 14:23
1 коментара
Политика
България
Борисов: Имаме слаб земеделски министър

Когато си получил пари от ЕК можеш ли да говориш, че ще събориш държавата и си фалирал? Грешката на Денков е в квалификацията. Моят съвет е да седнат на масата. За съжаление имаме слаб земеделски министър. Досега не съм видял и икономическия.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Правителството е длъжно да помогне на този сектор с нови пазари. Цялата верига доставки да се проследи, да имаме износ за трети страни, да помогнем да се изнесе жито, царевица, слънчоглед, да се помисли за тавани, които да не се надвишават, да не говорим за сухото мляко", обясни Борисов.

"Това се решава в МС с преговори на масата, а не с трактори отвън. Аз имам поне 20-30 протеста, мляко хвърляха, домати, първо протести, после сядаме, преговаряме, помагаме си и после се прегръщаме", подчерта Борисов.

"Призовавам земеделския и икономическия министър и премиера да седнат да решат въпросите, а парламентът да направи това, което и вчера направи ЕК", каза Борисов.

"Благодаря на колегите Кирил Петков, Христо Иванов, Пеевски, Атанасов, че с цялото законодателство, което приехме вчера, ЕК свали мониторинга за корупция на България. Това отекна много добре в света, това е много дборе за всички нас", посочи още Борисов.

Борисов коментира и мигрантската вълна, като заяви: "Вътрешният министър здраво да стъпи на границата, но въпросът за Шенген без нулева толерантност на границата не става".

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че кандидатът за кмет на Варна ще бъде Иван Портних.

Източник: Агенция "Фокус"  

Добавени коментари

??? публикува:
16 Септември 2023 | 19:55
Имате слаба сглобка от теб тръгна от тоя таб герб

Добавете Вашия коментар

TOP