Борисов гневен за безсмислената визита в САЩ: Рано е да се мерят с мен

02 Февруари 2024 | 10:44
1 коментара
Политика
България
Борисов гневен за безсмислената визита в САЩ: Рано е да се мерят с мен

Казах, че има разточителство за летенето със самолет. Премиер и президент трябва да отидат при премиер или държавен секретар. Допреди седмица всички министри щяха да ходят", реагира Борисов на вчерашните думи от премиера акад. Николай Денков. И предупреди че, така ще омаловажат успехите на парламента.

 

"Единствено предупредихме колегите да не си преписват каквото НС е свършило - и с ядрените реактори, подкрепата за Украйна, правосъдната и конституционната реформа. Като отидат, се надяваме да го чуем публично и там. Могат да пътуват където си искат", заяви Борисов. А днес ще говори с Денков - бил му писал да се видят.


"Ние сме във фантастични отношения със САЩ. Неслучайно толкова американски компании спечелиха търгове, имам предвид и Страйкърите. Няма лошо да се ходи. Но през седмица?", възмути се бившият премиер и каза, че някои от договорите може да се подписват у нас.

 

"Аз съм бил толкова пъти в Щатите. Като седят няколко пъти на камината в Белия дом, тогава ще се мерят с мен. Рано е още", каза още бившият премиер. "Отидох - топове, оръжия, паради като съм бил там. Кацах виждах се с президента, минаваха церемониите, срещи с общности, с Българо-аменирканска камара и вечерта си тръгвах - да не харчим пари за хотели", обясни Борисов.

 

Борисов атакува и кабинета на сегашния си партньор Кирил Петков, който бе премиер. "Защо тогава не смениха всички регулатори, имаха абсолютно мнозинство четворната коалиция. Те тръгнаха да сменят КЕВР, КС го върна, те са уплашиха, същото стана и с БНБ. Но най е лесно да кажеш че Борисов препятсва", гневен бе Борисов.

 

Това, което прави Лена, е непочтено, отсече Борисов на въпрос за нападките й към депутата на от ГЕРБ Александър Ненков и майка му Юлия Ненкова, която е председател на КЗК.  

 

Аз вярвам, че ротацията ще се случи, но всеки ден чувам нови и нови претенции. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Нищо в този живот не е на всяка цена, включително и ротацията, каза още той.

 

Мандатът ще е на ГЕРБ. Нищо не е на всяка цена. Имам увереност, че ротацията ще се случи. Всеки ден чувам нови и нови претенции. Затова връщам темата за регулаторите - защо не бяха сменени досега, попита още Борисов.

 

Всичките, които прочетох вчера като имена - са били в САЩ само преди седмица. Това, което помолих е да не си приписват заслуги, които са на парламента, обясни лидерът на ГЕРБ.

Той припомни, че същите фирми, които извършват ремонтите в София, са направили такива като Борис Бонев известни. "Фандъкова ли трябваше да реди жълтите павета. Сега те ще си изберат фирмите и ще гледаме сейр", добави той.

"Премиерът ми е писал да се видим. Ние сме във фантастични отношения със САЩ. Не случайно толкова големи компании идват тук. Няма нищо лошо да се ходи в Америка. Защо договорите не се подписват тука в Гранитна зала", каза той.

 

Аз повдигам всички теми, надуха ми главата с регулаторите. Питам защо тогава не смениха регулаторите. Те тръгнаха да сменят КЕВР, КС го върна, те се уплашиха, същото тръгна и с БНБ. Но най-лесно е да каже Найо, че Борисов нещо ги препятства, каза лидерът на ГЕРБ.

 

 

Борисов добави, че в много министерства не се работи. "Такъв пример е Министерство на земеделието. Цяла Европа е пламнала, нали виждате какво се случва, защото тука не се говори и не се вземат мерки", запита той.

 


МТ, МРРБ, вкл. МИ, вкл. МОН, на културата работят много добре. Когато имаме анализ, тогава ще ви кажа, ротацията не е на всяка цена, посочи той на въпрос за смяната на министри.Епицентър.бг

 

Очаквайте подробности!

Добавени коментари

Боко публикува:
03 Февруари 2024 | 17:21
Помним как се озърташе на летишето във Вашингтон, белки някой те посрещне, а дебелито войводче Красо Карайачанката размяташе найлончето с логото на Била! Не президент, а недорасло американско чиновниче ви набута в колата, да не плашите народа!

Добавете Вашия коментар

TOP