Борисов: Главният организатор на бунтовете в Храманли е задържан

25 Ноември 2016 | 19:48
0 коментара
Общество
Борисов: Главният организатор на бунтовете в Храманли е задържан

„Разделям мигрантите на две групи. Едните са много доволни и благодарни. Не мога да опиша това, което видях в очите на голяма част от хората. Това са деца, жени, които бягат от ракетите, бягат от Ислямска държава.

Има и други, които считат, че ние сме им длъжни, смятат да нарушават общесвения ред в държавата, която им е дала гостоприемство.

Ще се отнасяме по различен начин към двете групи.“

Това каза премиерът Борисов, който преди минути отново пристигна в бежанския център в Харманли. Той уточни, че вече се работи по поставяне на кльонове и осветление около бежанските центровеПремиерът в оставка за пореден път призова Москва и Вашингтон да спрат войната, защото хората бягат от нея.

„Ще ограничим всяка възможност на тези, които не искат да спазват обществения ред, да вършат безредици. Максимално бързо ще търсим начин да ги екстрадираме от България“, каза още Борисов.

До тогава те ще бъдат преместени край границата в бивши казарми и застави, където вече също се поставят оградни съоръжения и фургони.

„Имаме готовност и около 1000 души започваме веднага да преместваме. Тук остават само семействата, тези с които нямаме никакви проблеми“, каза още Борисов.

Премиерът в оставка уточни, че главният организатор на всичките тези събития е разпознат от записите и е задържан. Той е бил задържан в Германия за разпространение на наркотици, лежал е в затвора година и половина, експулсиран е от там. От 4 месеца е тука и е създал тази организация.

„Разговарях със сирийци, които изразиха своите благодарности и посочиха, че българските власти се държат много добре с тях, осигуряват храна, вода и дрехи. Те ме информираха, че снощи други обитатели на лагера от афганистански произход са ги убеждавали и призовавали да излизат и да създават безредици. Последвали са спречквания между афганистанци и сирийци, като последните са останали по стаите си“, уточни премиерът.

Първият самолет за Афганистан, с който ще бъдат върнати подстрекателите на бунта от афганистански произход и други техни съграждани, ще отлети през декември.

Добавете Вашия коментар

TOP