Борисов: Държавата не трябва да спира. Гладен няма да остане никой!

05 Ноември 2020 | 07:27
0 коментара
Политика

В началото затваряхме държавата, защото не знаехме какво е, и това даде ефект. Сега знаем какво е и знаем, че ни спасява самодисциплината и грижата за другите.

 

Това заяви премиерът Бойко Борисов в четвърто за деня видео във фейсбук от резиденцията си в Бояна, където продължава неговата ковид-карантина.

 

"По 500 оздравяват на ден, те трябва да работят. Държавата не трябва да спира сега", категоричен е министър-председателят. 

 

"Заедно можем. Имаме всичко за следващите месеци - гладен няма да остане никой. Ваксините започват да излизат. Февруари, март, април, ще се изправи държавата",  са оптимистичните послания за премиера.

 

В същото време той предупреждава: "Не се подвеждайте по лъжците, те целяха пуч, сега да няма парламент, да не могат да се взимат решения, да не мога да се финансират системите, държавата да се срути и да кажат за това е виновен Бойко. Искат президентска република, но няма да стане!".


Борисов подчертава, че вече 12-и ден е затворен  вкъщи.

"Надявам се скоро да съм сред вас, силен съм и уверен съм да кажа на хората, че могат да победят всичко", каза премиерът.

 

Хватката е  да се пазим, обобщи той. 

 

Ето цялото изявление на министър-председателя: 

 

"Здравейте! Искам да поздравя тея лъжливи сайтове. Със вуду магиите и измишльотините. Как не ви е срам, бе? Как не ви е срам!? Как не ви е срам, бе! Няма да бъде затваряна държавата. Напротив!

 

Сега като ръководител се чувствам най-сигурен. Знам каквое първата седмица, какво е втората, кога е тежко. Знам, че здравите трябва да работят, заразените да се карантинират, болните веднага да се лекуват. Затова и усилихме и болници, и полицаи, огнеборци, всичко.

 

В началото затваряхме държавата, защото не знаехме какво е. Да, даде ефект. Сега знаеме какво е. Сега знам, че самодисциплината, грижата за другия човек, за себе си - само това ни спасява.

По петстотин оздравяват - те трябва да работят. Държавата няма да спира! Психиката на хората трябва да е стабилна. Страшно и гадно - спор няма. Преодолимо ли е? Преодолимо е.

Заедно можеме ли? Можеме. Имаме ли всичко осигурено за следващите месеци? Имаме.

Гладен няма да остава никой. Ваксините почват... (закашля се) прощавайте, да излизат.

 

Февруари, март, април - ше изправя е така държавата (вдига длан нагоре). Не се подвеждайте по лъжците! Те това целяха - пуч. Сега да няма парламент, да не може се взимат решения, да не може се финансират системите. Държавата да се срути и да кажат: "За това е виновен Бойко! Айде сега ше правиме президентска република и ше... отиваме на друго място!" Няма да стане!

Дванайсти ден... надявам се скоро да съм сред вас. Силен съм, чувствам се... достатъчно уверен. Да увера хората да преодоляват вируса.

 

Тежко е, разчитам на моите юнаци - докторите, сестрите, водещите ни лекари. Сменяйте протоколите. Едните антибиотици не дават резултат, другите дават. Въртете ги, вие разбирате повече. Помагайте на всеки един човек!

 

И Господ да е с нас!

Не вярвайте на смрадливите - не отровните, смрадливите, които... т'ва е престъпление, което правите - да лъжете от мое име. Желая ви лек ден!

 

Всички мерки се изпълняват. Пазете се!  Хватката е да се пазиме! Да не се заразиме повече от необходимото, масово.

И така ще минем най-добре в Европа. Още сме на 17-о место.

Благодаря ви!"

 

 

 

Борисов: Само самодисциплината ни спасява. Гладен няма да остане никой

Добавете Вашия коментар

TOP