Борисов: Ако се стигне до ескалция, затваряме всичко наново

06 Май 2020 | 11:37
0 коментара
Общество

"Ако се стигне до ескалация, затваряме всичко наново", кометира премиерът Бойко Борисов ситуацията около COVID-19. Борисов бе в село Црънча, където има и военна база на специалните части, за отбелязването на 6 май Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Борисов подчерта, че само за днес имало анти рекорд в Европа от 30 000 загинали от коронавирус. 

"Виждате, че пристигащи от чужбина носят коронавируса. Как ще тръгне туризмът тогава? Нищо не е отминало. Още нищо не сме разхлабили, което носи пари в бюджета", обясни премиерът.

По думите му, обаче,

въпреки нищожните приходи в бюджета, не бил съкратили нито един разход,

като подчерта, че при военните също няма съкращения.

Премиерът обясни ,че извънредното положение щяло да бъде прекратено и заменено със закон. По думите му, ако сме продължили да сме дисциплинирани и да спазваме мерките, всичко щяло да е наред. Той отново припомни, че работят без заплати. Премиерът обясни, че не е разговарял по темата с шефката на НС Цвета Караянчева, като уточни, че не се месел в работата на паралмента.

"Ако бъдат така добри до 13 ще издържим, ако продължат няма да е честно, мисля, че си ги изработваме", доабви Борисов. 

При пристигането си премиерът настоя за дистанция, за да не се слагали маски в този тържествен момент. Министър-председателят бе посрещнат от командира на "Съвместното командване на специалните операции" ген.-майор Явор Матеев. Премиерът прие почетния караул и поздрави парашутистите.

"Ще ви наблюдаваме много вниаметелно днес", отбеляза Борисов., тъй като се очаква демонстрациите да завършат с парашутен скок и развяване отвисоко националният флаг. Той поздрави специалните части и се отпарви към полигона за динамична стрелба.

Премиерът заръча на военните да гледат мерките за безопастност.  Оттам му обясниха, че това, което виждал Борисов, като картечници, били най-новото, което имало. "Все пак "Калашников" ние го произвеждаме. Ако го спрем, ще останат заводите по Карлово без работа и ще трябва да ги затворим. А "Калашников" не е лош автомат", коментира Борисов. Стана ясно, обаче, че нямали достатъчно патрони. От своя страна Борисов пък им обеща, че ще им бъдат доставени необходимото количествио.

Добавете Вашия коментар

TOP