Борислав Михайлов: Бюджетът е стабилен, дори без подкрепата на държавата

21 май 2022 | 08:02
0 коментара
Борислав Михайлов: Бюджетът е стабилен, дори без подкрепата на държавата

Бюджетът е стабилен, дори без подкрепата на държавата. Това заяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов на пресконференцията си след днешния 10-и Конгрес на родната централа, предаде репортер на БГНЕС. На него бе гласуван бюджетът за следващите четири години, а девет от 73 изключени клуба бяха върнати в системата на футболния съюз.

Михайлов бе категоричен, че бюджетът е стабилен и разкри, че е между 19 млн. и 19 млн. 200 хил. лв. на година в периода 2022-2026. „Бюджетът е стабилен – финансово стабилен, дори без подкрепата на държавата. Бюджетът е приет за четири години и е между 19 млн. и 19 млн и 200 хиляди. Всички гарнитури са обезпечени. Всичко, което трябва да прави една федерация, го правим, и то при условия на криза, пандемия и война. Днес имаше 435 делегата – никой не протестира. Протестите на феновете са платени и всички знаете от кого. Не футболният съюз е виновен за състоянието на въпросните клубове, а управлението на техните клубове. Това разединение идва от една група младежи, които са решили, че на всяка цена трябва да поемат властта“, добави той и по отношение на палатковия лагер, организиран от привърженици на ЦСКА пред сградата на БФС в Бояна.

Борислав Михайлов (трети от ляво на дясно).

На въпрос на БГНЕС относно това дали очаква сега да се стигне до обединение и следващият конгрес да бъде след 4 години, той отвърна: „Ние сме избрани за четири години от същите тези хора преди шест месеца. Това, че дойдоха толкова мнмого хора на редовен конгрес, естествено смятам, че нещата трябва да се успокоят и да изкараме един мандат, за да работим в името на футбола, а не да сме непрекъснато в отбранителна позиция. Аз покрай тези вписвания и отписвания си станах полуюрист. Днешният конгрес ме легитимира като президент, това ми дава абсолютна увереност за бъдещата ни работа“, каза още уверено бившият национал.

ВАР-ът не отпада за 2026 година, просто трябва да бъде преподписан договорът – разходите, това е от поведението на феновете. Нарушенията са повече. Вие знаете по-добре от мен от кого са платени протестите. На последния конгрес беше абсолютно прозрачен, представителите на ФИФА и УЕФА броиха гласовете. Това са два клуба, които са им написани жалбите, ще изчакаме решението на съда, но аз съм вписан от 2005 година. Друг президент не е вписван. Няма никакъв проблем с управлението на футболния съюз и този Конгрес го доказва“.

Най-бавно мина точно това гласуване за въпросните клубове – всичко е разгледано. В бъдеще тези клубове могат отново да кандидатстват за членство във футболния съюз, когато си оправят нещата по законен ред. Тези изключени клубове нарушиха закона – те могат да направят и нови клубове, имат своите шансове в бъдеще. Ще Ви раздадем програми, защото програмата е направена професионално с експерти от УЕФА. Казах на делегатите шестте опорни точки. Аз винаги съм знаел, че работя правилно, никога не съм бил нервен – но когато видиш по този начин, след толкова критика и помия по мен в последната година, трябва да реагираш. Хората идват тук и са обединени, а аз съм щастлив и спокоен човек“, завърши Михайлов. /БГНЕС


Добавете Вашия коментар!