Борецът срещу Братя Галеви влиза в битката за кмет на Дупница

10 Септември 2019 | 17:05
0 коментара
Общество

Борецът срещу моделът за управление на Братя Галеви в Дупница, влиза в битката за кметското място. Този път Първан Дангов е получил подкрепата на съпартийците си от БСП, като за него са гласували близо 90% от делегатите на проведената общинска конференция на партията късно снощи.

„За пореден път показваме, че сме демократична партия. Всеки може да изказва своето мнение и да прокарва своите идеи ако намери мнозинство сред членовете и симпатизантите на БСП. Всички сме обединени от необходимостта за смяната на това управление и сме твърдо решени да променим ситуацията в Дупница, и да спечелим изборите с Първан Дангов“, каза общинският председател на БСП – Дупница и водач на листата за общински съветници, Станислав Павлов.

През 2003 година Първан Дангов беше избран за кмет на Дупница като кандидат на БСП. Именно той е сред първите, които започнаха публичния дебат за влиянието върху бизнеса и политическите практики на „Братя Галеви“, заради което влезе в конфликт с Румен Петков, тогава министър на вътрешните работи, и с централното ръководство на БСП. Мандата му изтече през 2007 година, като същата стига до балотаж на общинските избори и изгуби срещу Атанас Янев, издигнат от инициативен комитет начело с „братя Галеви“. На местните избори през 2011 година Дангов участва като независим кандидат, тъй като БСП не го издига за нов кметски мандат и отказва да го включи в листите си. Причини за това са изявления на Дангов, че общински съветници от БСП печелят общински поръчки в Дупница. Избран е за общински съветник с над хиляда гласа, като заема пето място след листите на ГЕРБ, БСП, ЛИДЕР и ОДС. Критикува често общинския съвет за корупционни практики. През 2012 година е оправдан е от районния съд по жалба за клевета на 17 общински съветници, заради думите му че общинския съвет е станал частна собственост.

Добавете Вашия коментар

TOP