Бонка Ичкова: Фестивали, като "Les francofolies" са важни, защото допринасят за по-доброто развитие на детето

10 Юни 2016 | 13:19
0 коментара
Общество
Бонка Ичкова: Фестивали, като Les francofolies са важни, защото допринасят за по-доброто развитие на детето

Фестивали, като „Les francofolies“ са важни, защото допринасят за по-доброто развитие на детето. Това каза за „Фокус“ Бонка Ичкова, председател на Синдиката на българските учители в Благоевград и преподавател по френски в Национална хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий“– Благоевград.

По думите й, френската музика е изпълнена и с много смислени текстове.

„Французите продължават да държат едно много високо ниво на музика, а не вървят по повърхността на нещата, както е в съвременната музика, в която няма почти никакъв смислен текст“, коментира Ичкова. Тя добави, че чрез фестивалът, жителите и гостите на Благоевград и по-специално децата, ще имат възможността да се потопят в една по-интелигентна атмосфера.

„За децата е изключително добре да чуят на живо как се пее, защото голяма част от нашите изпълнители пеят на плейбек, докато при французите такова нещо няма“, прибави Ичкова. Тя прибави, че учениците от НХГ – Благоевград участват като доброволци в организацията на концерта, ще имат и съпътстващ концерт на „Les francofolies“, който ще се проведе на площад „Македония“.

„За децата е изключително добре да са ангажирани с подобни хубави мероприятия и с нещо, което допринася за развитието на културата. Миналата година отново имахме доброволци и те бяха много доволни да помагат, макар че участваха денонощно“, каза още преподавателят по френски език. 

Добавете Вашия коментар

TOP