Болниците искат триажен кабинет в Благоевград, кметът Илко Стоянов обяви: Няма да ограничавам събития без заповед от МЗ!

02 Септември 2021 | 07:49
0 коментара
Общество

„Няма да ограничавам събития, които не са ограничени от Министерството на здравеопазването“, това заяви кметът на Благоевград Илко Стоянов след първото заседание на кризисния щаб вчера и на практика даде картбланш за провеждане на традиционния събор в с. Изгрев на 6 септември и на „The Brava Fest” в село Дъбрава на 10 и 11 септември.

„На този етап няма заповед, която да спре провеждането на фестивалите, те са на открито, терените са достатъчно големи и се разчита на съзнанието на хората“, мотивира се градоначалникът. Той обяви още, че не планира въвеждане на вечерен час, нито затваряне на бизнеси, като отбеляза, че след 15 септември планира среща с ресторантьорите за обсъждане на ситуацията.

Два основни проблема са поставили на заседанието на кризисния щаб представителите на двете болници МБАЛ и ПУЛС – нуждата от откриване на триажен кабинет в района между тях и липсата на медицински персонал при новата вълна на коронавируса.

Кметът Стоянов информира, че общината ще прецени възможностите за осигуряване на фургон, в който да се ситуира триажен кабинет, но не може да командирова насила медицински персонал. „Ще разговарям с медицинските сестри, които работят в общинските заведения, и ще се опитам да ги мотивирам при нужда да помогнат на Ковид отделенията“, каза Илко Стоянов. Той допълни, че ще се направи всичко възможно хирургичните отделения на двете болници да се запазят при настъпващата нова вълна на коронавируса.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP