Болницата в Разлог вече разполага със системи за кислородна терапия

25 Февруари 2021 | 14:03
4 коментара
Общество

Три системи AIRVO2 за назална високопоточна кислородна терапия са закупени за болницата в Разлог по молба на лекарските екипи от реанимационното отделение за лечение на COVID-19. Тази терапия е включена от СЗО в препоръчителните насоки за лечение на коронавируса.

Системата за дозирано подаване на кислород в овлажнена газова смес при спонтанно дишане представлява апарат за назална високопоточна кислородна терапия с постоянно положително наляганe.

Системата е с доказан ефективен метод за кислородна терапия на пациенти с респираторен дистрес и/или хипоксемия и е по-ефективен от стандартната кислородна терапия с нисък дебит по отношение на газообмена, дихателната честота и комфорта. Има устойчиво благоприятно въздействие върху оксигенацията и физиологичните параметри за пациенти с остра респираторна недостатъчност.

Спомага за намаляване на реинтубацията при пациенти с хипоксемична дихателна недостатъчност. Апаратурата AIRVO2 дава възможност за отлагане момента на реанимация.

Лекарските екипи от реанимационното отделение за лечение на COVID-19 и директорът на лечебното заведение д-р Божидар Велев благодариха на кмета на община Разлог Красимир Герчев за навременното осигуряване на апаратура, необходима за лечението на много пациенти.

Добавени коментари

Фред флинстоун публикува:
26 Февруари 2021 | 12:26
А нима не е конфликт на итреси, че послучайност палата на обичния ни зам. кмет Гюров, по случайност се строи от единствената фирма която абсолютно всички обществени поръчки в Разлог, или това е тайна за някой? Наскоро пуснаха репортаж за кмета на Стамболийски, тука сме едно към едно! Да видим дали няма двоен аршин в Борисовата кочина...
Джюро публикува:
26 Февруари 2021 | 07:12
Да Герчев е обвинен във вземане на пари при санирането на тракторното училище в Разлог от Сотир Цацаров- КОНПИ и предаден на Окръжна прокуратура
Ване публикува:
25 Февруари 2021 | 21:53
На Герчев и Дарчо Велев занапред ще трябва кислород
Гепчев публикува:
25 Февруари 2021 | 16:38
Герчев е пътник

Добавете Вашия коментар

TOP