Болницата в Разлог със задължения от 256 хиляди лева

01 Юли 2019 | 10:16
1 коментара
Бизнес

256 хиляди лева са задълженията на МБАЛ Разлог, информира медицинският управител д-р Божидар Велев. Тази година е отчетено минимално увеличение на счетоводната печалба, която е 48 хиляди лева, при близо 17 хиляди лева за миналата година. Тези средства ще бъдат използвани за погасяване на просрочените задължения. За медикаменти и консумативи към доставчиците МБАЛ Разлог дължи 195 622 лв.

През миналата година ръководството на здравното заведение отчита променени показатели в сравнение с 2017-та. Регистрирано е увеличение на преминалите пациенти и извършени изследвания, като са реализирани повече приходи основно от увеличен обем на дейност.

Основен проблем за болницата в Разлог обслужваща 4 общини е липсата на висш медицински персонал. Има нужда от назначаване на лекари – хирурзи, неонатолози, невролози, детски лекари предвид фактът, че повечето от лекарите в Детско отделение с в пенсионна възраст, и разбира се лекар инфекционист.

В бумът на летни вируси и стомашно-чревни инфекции инфекциозно отделение в Разлог остава затворено заради липса на лекар специалист./bnr.bg

Добавени коментари

браво, господине публикува:
01 Юли 2019 | 11:36
И какво като се наляха една камара пари за саниране, ремонти, техника, като няма лекари и няма и да има, за качествен мениджмънт да не говорим, цифрите сами говорят за себе си, след като в следствие на доброто управление си успял да натрупаш дълг от 300 бона - директор до живот или до фалит...и тази сума най-накрая ще се покрие от нашите данъци

Добавете Вашия коментар

TOP