Болницата в Разлог го закъса за медици, търсят се 8 лекари и 2 сестри

28 Януари 2021 | 16:15
6 коментара
Общество

Притеснителни са данните от обявените свободни работни места в Бюрото по труда Разлог. От бюлетина е видно, че за МБАЛ – Разлог се търсят осем лекари и две медицински сестри. Досега бе ясно, че болницата има крещяща нужда от инфекционисти, което бе основната причина за затварянето на инфекциозно отделение почти близо две години, но сега медици се търсят за всички отделения. Обявените места са за двама лекари по анестезиология и интензивно лечение, двама инфекционисти, както и по един лекар кардиолог, гастроентеролог, вътрешни болести, хирург и нервни болести. Две са  обявените места и за медицински сестри, като управителят на болницата д-р Божидар Велев сподели, че се търсят анестезиологични сестри.   

В Разлог и общината усилено се коментира, че още двама лекари от екипа на МБАЛ – Разлог, които са изключително добри специалисти в областта си, също ще напуснат болницата. Това са  д-р Валентин Пелтегов, който е специалист по кардиология и вътрешни болести, и завеждащият родилното отделение д-р Радка Божикова, която е специалист по акушерство и гинекология. И двамата са сред най-уважаваните и предпочитани лекари в региона.

Засега те все още не са напуснали официално, но д-р Велев призна, че обмислят това и може би болницата ще се раздели с тях.  

„Д-р Пелтегов все още обмисля, не знам какво ще реши. Към момента не е напуснал. Д-р Божикова също може би ще напуска. Мисли да отиде в Благоевград“, каза д-р Велев, който също не скри, че ситуацията е доста притеснителна.

Надеждите на пациентите на двамата лекари са, че те ще продължат да работят поне на кабинет в Разлог и ще могат да разчитат на тях и за в бъдеще.

Д-р Велев сподели още, че ако д-р Божикова напусне, МБАЛ – Разлог ще има нужда и от специалист по акушерство и гинекология. Засега в родилното отделение работи носителката на „Златен хипократ“ младата д-р Гергана Петрова, която се дипломира през декември 2019 година, но засега тя е временно и не е ясно дали ще остане да работи в родния си град. Млад лекар има и във вътрешно отделение – д-р Каназирев, който засега остава. Желанието му е да специализира гастроентерология. Двама млади специалисти има още в детско отделение – д-р Куньова, която е дипломиран педиатър, и д-р Дунгьова, която в момента специализира педиатрия. В отделението по хирургия също има млад лекар – синът на завеждащия д-р Георгиев. Още един специалист има и в отделението по образна диагностика, млади кадри са назначени и в лабораториите.

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев поясни, че общината отпуска субсидия на болницата в размер на 50 хил. лева годишно, която е за млади специализанти. Стъпката е предприета именно за създаване на условия за привличане на млади кадри, от каквито лечебното заведение има нужда   

„Това са  млади специализанти, които имат интерес да започнат работа тук. Действително нужди от специалисти  има винаги и ние правим всичко възможно да привлечем такива. Имаме много добра база и ще продължим да я развиваме и да създаваме добри условия за работа, които да са привлекателни за младите лекари“, каза Кр. Герчев

Градоначалникът  поясни още, че общината ще заложи в бюджета за тази година средства в размер на 36 000 лева за закупуване на  инжектор за контрастно вещество за скенера. Предвижда се и ремонт на родилно отделение, за което ще бъдат предвидени около 60 хил. лева./струма/

Добавени коментари

Разложенка публикува:
29 Януари 2021 | 13:19
Мислите,че много ги интересува ли,отдавна са абдикирали от управлението на града,само за личните си интереси работят,всички от кмет до управител на болницата?
до разложенин публикува:
29 Януари 2021 | 09:36
дори турците не са направили по-лошо за разлог от л татарски
Краси публикува:
29 Януари 2021 | 08:07
Само Миле инжинеринг че остане в Разлог да крадем
razlogenin публикува:
29 Януари 2021 | 07:05
Да питам Кога беше конкурса за новият директор на старческият дом в град. Та не разбрах. Е, честито на татарския род.
Дъгата маала публикува:
28 Януари 2021 | 20:16
С кметове като Любен Татарски и Красимир Герчев и Разлог ще изчезне от картата на страната
4ovek публикува:
28 Януари 2021 | 18:21
Първо трябва да намерят млад директор.на вниманието на подложката управа щото ще дойде време когато няма кой тях да лекува

Добавете Вашия коментар

TOP