Болницата в Гоце Делчев набира средства за закупуване на ангиограф

11 Август 2020 | 10:22
0 коментара
Бизнес

Открита е дарителска сметка за закупуването на скъпоструваща апаратура за изграждането на отделение по инвазивна кардиология в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев. Кампанията започна, след като този проект беше одобрен на заседание на Общинския съвет.

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов е провел среща и с представители на останалите общини от региона - Гърмен, Сатовча и Хаджидимово. Директорът на гоцеделчевската болница д-р Петър Филибев уточни за Радио Благоевград, че проектът трябва да бъде изпълнен до края на месец октомври.

Най-много средства са нужни за закупуването на ангиограф. Цената на този апарат е от порядъка на 660 хиляди лева без ДДС. Предвижда се на бъде закупена и друга медицинска техника като ехограф например, така че най-вероятно общата стойност на проекта ще е около 1 милион лева, каза още д-р Филибев.

Директорът на лечебното заведение каза, че очакват помощ от общините, като се надяват и на помощ от фирми и граждани, защото закупуването на ангиограф ще бъде от изключително значение за навременното и качествено лечение на всички пациенти от региона.

Добавете Вашия коментар

TOP