Боксьорите на БК „Пирин“ - Благоевград се отчетоха с 20 медала в сезона на пандемията

15 Ноември 2020 | 08:55
0 коментара
Спорт

Прогресиращите ръкавици на БК „Пирин“ се отчетоха с 20 медала /8 ср. и 12 бр./ в сезона на пандемията, което ги нареди в топ 10 на водещите центрове между белите въжета при мъжете у нас. Състезателната година закри с второто си сребърно отличие Кристиян Митев, който стана вицешампион при 70-килограмовите на държавното лично-отборно първенство за юноши в Кърджали. В първата среща младата надежда на благоевградския бокс отказа в третия рунд Петър Петърчев от пловдивския „Юнайтед спорт“. По-малко от един издържа срещу него на полуфинала представителят на домакините Чънар Хюсеин, който рухна на пода след силен удар в областта на черния дроб. На свой ред Митев слезе рано от ринга в боя за златото срещу Серги Владуяну от „Лкомотив“ /Сф/.

Два пъти на второто стъпало на почетната стълбичка във всички мъжки надпревари се качи Асен Караманов в кат. 49 кг. Безспорният номер 1 през отминалата кампания е Емануил Богоев с четирите си сребърни медала в кат. 56 кг. Силното представяне му осигури номинация за участие в най-престижния турнир в България „Странджата“ през януари. Добрите класирания при мъжете допълниха с по две трети места Георги „Джо“ Георгиев /кат. 52 кг/ и Венцислав Палев /кат. 69 кг/. Палмата на първенството при младежите държи с 4 бронзови отличия Димитър Димитров в кат. 49 кг, с по два от същия метал се окичиха Шабан Димитров и Елисей Веселинов, с един се отчете Йоан Филипов /кат. 56 кг/.

Между изявите си на игралното поле най-титулуваният пирински кадър Емануил Богоев започна да влиза в обувките и на треньор в партньорство с най-тежкия доскорошен свой съотборник Димитър Косанов. Тандемът пое щафетата от движещата сила на бокса в областния център на Пиринско свещеник Андон Шавулев, който поради нарасналите служебни ангажименти занапред ще изпълнява ролята на главен треньор и разчита на двамата свои възпитаници да го заместват край ринга по време на състезанията в страната.

„Станахме девети в генералното отборно подреждане за 2020 г., което ни дава повод за задоволство от постигнатото. Знам, ще се намерят хора, които да припомнят, че миналата година бяхме четвърти, но това 9-о място е не по-малко ценно, защото бяхме принудени да работим в тежка и ненормална обстановка заради коронавируса“, коментира А. Шавулев.


Свещеник А. Шавулев предава треньорската щафета на Д. Косанов и на Ем. Богоев. в.Струма/Стойчо Стоицов

 

Добавете Вашия коментар

TOP