Божков критикува Асен Василев: Даде 1 млрд. и 100 млн. бонус на хазарта!Управлява МФ непрофесионално

22 Март 2024 | 19:24
0 коментара
Политика
България
Божков критикува Асен Василев: Даде 1 млрд. и 100 млн. бонус на хазарта!Управлява МФ непрофесионално

Повече няма да се занимавам с никакъв бизнес, а само с политика. Това обяви Васил Божков в интервю за БНР. 

 

В пряко включване във Фейсбук той коментира напрегната политическа ситуация с думите: "Всичко е театър. В крайна сметка пак ще направят правителство. Този парламент трябва да се разпусне и да има избори".

 

"Център не е партия, а движение. То трябва да обедини всички, които са против хунтата, която ни управлява", уточни Божков. 


На въпрос дали ще се кандидатира за депутат, той отговори: "Най-вероятно да. Трябва да имам инструмент, с който да променя нещата". 

Запитан с кого ще си партнира в политиката, той поясни: "С никой, който е в парламента".

 

На въпрос за евентуално сътрудничество с бъдещата партия на президента Радев отговорът беше: "Зависи какво искат да направят, но няма ограничения, даже бихме се обединили с такава партия". За партньорство с формацията на Гешев обаче беше на по-различно мнение: "Не бих казал. Не знам каква е тази партия. Бих си партнирал с партията на Иван Гешев, ако се покае, ако каже какво е правил и кой го е карал".

 

На въпрос дали е щял да се занимава с политика, ако не са му били повдигнати обвинения, той отговори: "Честно казано не, а трябваше. Аз нямам нужда от защита, но това може би щеше да бъде добре за държавата и за хората".

 

Според бившия хазартен бос България се управлява на мафиотски принцип. "Постигнал съм много повече от Борисов и Пеевски, взети заедно", каза той. "Докато двамата са в управлението, нищо няма да се промени. Те направиха невъзможно връщането ми в Дубай. Върнах се тук да направя нещо за хората в страната. Аз де факто съм в състояние на война с центровете на власт. Те се свеждат до двама души - пак ли да ги кажа. Искам нещо да се промени, искам в тази държава да можем да живеем спокойно", каза още Божков.

 

По думите му системата работи репресивно, но  истината винаги е по-силна от неправдата. На въпрос дали брокери на влияние са стигали до него той отговори: "Стигали са само онези, които оказват директно влияние. Тези, които смениха Гешев и за три минути сложиха нов главен прокурор", каза Божков.

 

"Пеевски просто създава впечатление, че е силен. Знае как се развиват процесите и създава впечатление, че ги ръководи", посочи Божков. По думите му Василев облагодетелства някои оператори, а Пеевски изкупува онези зали, които по новия закон са обречени на фалит.

 

Божков критикува Асен Василев и за друго: "Милиард и сто милиона бонус даде на хазарта. Това министерство е най-важното, но се управлява непрофесионално. Увеличава се външният дълг, повишават се данъците и ще намалее събираемостта.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP