Бойко Станкушев: Прокуратурата ще разпита ключов свидетел-Ивайла Бакалова. Тя знае всичко за БарселонаГейт

31 Май 2023 | 07:55
0 коментара
Общество
България
Бойко Станкушев: Прокуратурата ще разпита ключов свидетел-Ивайла Бакалова. Тя знае всичко за БарселонаГейт
Винаги е имало данни за престъпление. Дали в един момент е паднала протекцията, оказана от главния прокурор Иван Гешев? Това щеше да е много ценна разменна монета. Това е казус, който се развива на чужда територия, където вече няма как без чуждите служби да се работи. Може би са извадили още нещо. Убеден съм, че ще се разпита ключов свидетел - Ивайла Бакалова. Тя знае всичко за БарселонаГейт. Познава се прекрасно с Борислава Йовчева. Какво може да каже тя? Истината.

Това заяви пред Нова телевизия Бойко Станкушев от Антикорупционния фонд. 


Повод за коментара му е новината, че прокуратурата ще поиска имунитета на Бойко Борисов като депутат, както и последните развития по разследването за къщата в Барселона, замесила името на лидера на ГЕРБ в схема с пране на пари. 


 Години наред не бе ясно какво точно се случва и работи ли прокуратурата по разследването, но след предполагаемия атентат срещу главния прокурор Иван Гешев и разгоралята се война между него и Борислав Сарафов се заговори, че обвинител №1 умишлено държи на трупчета делото по БарселонаГейт. Сарафов освен това заяви, че с него се е свързал човек, който му е казал, че разследването трябва да бъде прекратено. 


Междувременно от прокуратурата отрекоха тези обвинения. За да подкрепят казаното публикуваха и прессъобщение, в която обясниха, че по казуса се работи активно и се превеждат чуждестранни документи. Малко след това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе привикан на разпит.


Днес разпитан ще бъде Валентин Златев, бившият шеф на "Лукойл". Той ще трябва да отговаря дали от него са били осигурени парите за луксозния имот в Испания.


"За БарселонаГейт се говори отдавна, но не е имало развитие. Очевидно нещо е станало. Прокуратурата вече не е толкова капсулирана и монолитна, а нещо друго - допускам, че вътре има прокурори, които са се еманципирали от различни влияния. Едни се еманципират от Иван Гешев, както видяхме Сарафов", допълни Станкушев.Фрогнюз

Добавете Вашия коментар

TOP