Бойко Рашков със сигнал до Националната следствена служба срещу Гешев

27 Юли 2021 | 17:58
1 коментара
Криминално

Директори на областни дирекции бяха отличени от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков за добро изпълнение на професионалните им задължения. На специалната церемония в министерството Рашков посочи, че наградените полицаи са свързани с мащабната полицейска операция, която обхвана периода – 10 дни преди последните избори.

„Виждаме, че усилията, които положихме за честни и прозрачни избори, дават резултат. Успяхме да намалим криминалния вот, който помагаше на някои политици в миналото, и сега беше снижен до минимум. Имаме самочувствието, че сме успели”, каза министърът.

„Днес изпратих част от материалите, които министърът на правосъдието е подал срещу главния прокурор Иван Гешев за разгласяване на данни от разследващи устройства“. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков на брифинг, след като отличи директори на областни дирекции  за добро изпълнение на професионалните им задължения.

- Реклама -

„Според мен има основание с този въпрос да се занимае Следствената служба, поради което аз днес изпратих обособения материал на зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Надявам се, че в Следствената служба, където има доста качествени следователи с богата подготовка, ще проведат разследване и ще се отговори на въпроса дали има извършено престъпление от главния прокурор или не“, допълни той.

„Ако се даде отрицателен отговор, какви ще са мотивите за това. Често напомням, че по два закона в нашата страна е забранено да се разпространяват данни от подслушващи устройства“, попита Рашков.

Той посочи още, че Гешев или прокуратурата по негово нареждане са представили данните от СРС-та по подреден начин, за да заблудят обществото и допълни: „Аз съм поискал, каквото и решение да вземе Сарафов, да бъда уведомен за това“.

На въпрос дали би приел министерски пост, Рашков посочи, че би се замислил, но при определени условия.

Добавени коментари

К.ур за БСП и Пиринско.бг публикува:
28 Юли 2021 | 01:41
болшевишкият псохопат чашкоф скоро ще преиме поста на спермояд в пазарджишкия при батките!

Добавете Вашия коментар

TOP