Бойко Рашков с тежки думи за златните кюлчета и деморализацията в системата на МВР

20 Май 2021 | 18:14
1 коментара
Криминално

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков пристигна в Пловдив за втори път в рамките на 24 часа.

Той проведе среща със състава на МВР. Ето и изявлението му, което даде преди броени минути:

"Неслучайно съм втори ден тук. Ръководството на министерството оценява случилото се в Трето районно като удар срещу авторитета на МВР. Няма престъпност с или без пагони, има престъпност. Чудя се откъде доведе до това в службите ни да се появят такива явления и такава групова престъпност. Бях по-остър с колегите преди малко. Когато има деморализация отгоре надолу, тя ще стигне и до редовите служители. Когато виждаме кюлчета със злато ей така като за лека нощ, а всеки разбира, че такива средства са невъзможни - това се отразява на морала на всеки редови служител.

Днес взехме решение - ръководните функции се възлагат на Петър Тодоров - служител с 30-годишен стаж.

Разчитаме на него. Чувствайки се в известна степен виновен, заместник-директорът от вчера е преназначен в област Пловдив - в Раковски.

С г-н Рогачев няма напредък, той се намира в Пловдив в болница. На болнично легло е и не можем да предприемем каквито и да е действия за неговото наказване или уволнение. Нека първо да го изпишат. Не знам какво възнамерява да прави. Петър Тодоров ще е заместник-директор, но ще ръководи дирекцията. Предстоят още рокади в министерството".

Добавени коментари

К.ур за БСП и Пиринско.бг публикува:
21 Май 2021 | 01:45
Рашков, п.утка ти майчина болшевишки боклуко!Запомнете едно, гнусни миризливи бесепе.дерасти, -каквото повикало такова се обадило! Ще дойде видов ден и за вас, престъпни русофилистици и то много по- рано отколкото си мислите!

Добавете Вашия коментар

TOP