Бойко Рашков маха Георги Хаджиев от СДВР

19 Май 2021 | 13:11
1 коментара
Общество

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) от днес ще има нов ръководител. Това съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

За смяната на Георги Хаджиев, Рашков съобщи пред журналисти в Пловдив, където пристигна заради операция срещу корумпирани полицаи в 3 РПУ. Общо задържани са над десет души. 7 от тях са полицейски служители, сред които е и директорът на РПУ-то Самуил Хаджиев.

Относно освобождаването на Хаджиев министърът заяви: Законът е разписал какви са задълженията и правата на полицейските служители, никъде в закона не пише, че те могат да пребиват децата по улиците или където и да е. Рашков визира протестите през лятото.

Преди дни главният секретар на МВР Ивайло Иванов също беше освободен.

За чистка и дума не може да става. Няма да търпя служители да се превръщат в престъпници с пагон, коментира Рашков. Според него обаче рокади задължително трябва да има.

Давайки за пример бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, Рашков коментира, че когато той е ръководил ведомството, е освободил „всички до един”. Това е чистка. Аз до момента съм освободил двама души на пенсионна възраст и главният секретар на МВР, посочи Рашков.

Относно излезлите в отпуск директори на службите за сигурност и дали се е провела среща с тях при премиера Стефан Янев, вътрешният министър каза: Директорите на службите изпратиха свои заместници на среща при премиера. Скоро ще стане ясно какво ще се получи по този въпрос.

В отговор на медия по повод скандала, който сам създаде след интервютата си пред две от водещите медии и думите му по адрес на журналистите Биляна Гавазова и Златимир Йовчев, Рашков отвърна: Оставката ми не е на дневен ред. Имах повод да обясня как стоят нещата, съжалявам, че съм казал това нещо. ​/БГНЕ

Добавени коментари

Значи... публикува:
19 Май 2021 | 13:37
...Журналята могат да си говорят каквото си искат,но политиците-НЕ!? Така ли беше при бат ви Бойко/не Рашков/? Тогава говореха и пишеха каквото им кажеше той! Значи сега все още Тиквата от Банкя им шушне в ухото какво да питат министера.

Добавете Вашия коментар

TOP