Бойко Борисов: Взели сме всички мерки за това българският народ да бъде спокоен

04 Март 2016 | 14:43
0 коментара
Общество
Бойко Борисов: Взели сме всички мерки за това българският народ да бъде спокоен

Взели сме всички мерки за това българският народ да бъде спокоен. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в село Лозенец, Ямбол на въпрос за засиленото полицейско присъствие в столицата, съобщава „Фокус”.

„Имаме някои сигнали, които трябваше да се проверяват. За това правим това учение по границата с военните, за да сме подготвени за тежки ситуации и да сме проиграли всички възможни варианти, включително със затваряне на ГКПП с Гърция или Македония”, заяви премиерът.

Борисов заяви, че не бива да забравяме, че светът е във война.

„Българският народ трябва да бъде спокоен, че властта е взела всички мерки и сме подготвени за най-тежкия сценарий. Използваме почивните дни, когато трафикът е по-малък за дислоциране към македоно – гръцката граница”, коментира той.

Ще бъде даден брифинг след учението „Граница 2016“ на ГКПП-Кулата на 5 март, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На учението ще присъстват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчваров, началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Антонио Ангелов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и представители на местната власт.


Учението цели координиране на съвместни действия между силите и средствата на МВР, МО и БЧК, както и поддържане на готовността за реакция в условия на евентуален засилен миграционен натиск и съобразно новоприетите изменения в Закона за отбраната и въоръжените сили на Р.България.

Добавете Вашия коментар

TOP