Бойко Борисов: Третият мандат трябва да отиде там, където ще има правителство

05 Ноември 2022 | 13:23
1 коментара
Политика
Бойко Борисов: Третият мандат трябва да отиде там, където ще има правителство

Третият мандат трябва да отиде там, където ще има правителство.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънредна пресконференция в централата на партията.

 

"Нито те ("Продължаваме промяната") ще се пречупят, нито ние", каза Борисов, имайки предвид, че първите два мандата ще отидат при ГЕРБ и ПП, но нито една от двете партии няма да подкрепи другата.

 

Трябва да се говори с президента, всякакъв мандат - но да има правителство. Да се говори с партиите - какъв кабинет, с какъв мандат биха подкрепили. Егото трябва да изчезне, както при мене е изчезнало. Затова тези срещи трябва да се проведат при президента, подчерта Борисов.

 

Какво ще кажем на избирателите, ако няма правителство? Група безотговорници се заяждат всеки ден. Тогава идва темата за президентска република. Искаме ли да изчезне парламентаризмът?! Аз лично не искам, продължи Борисов с уговорката, че това са негови разсъждения.

 

Затова е ролята на президента, като с най-голямо доверие, трябва да ни води, каза още Борисов.

 

"Много съм щастлив, че ЕС и НАТО бяха подкрепени от огромно мнозинство. 177 "за" за Еврозоната. Четворна коалиция за европейското бъдеще на България. ПП не участват в правна комисия. Военна помощ за Украйна - огромно мнозинство. 175 бяха "за" - ГЕРБ, ПП, ДБ и Български възход. Против - коалицията "Възраждане" - БСП. Втората част на ескадрилата Ф-16, която ни дава право на участие с едно от най-модерното въоръжение, също огромна подкрепа. От ПП са 33, които подкрепят от 53. И въпреки това коалицията е огромна. Против - Асен Василев. Хубава работа - този, който заплашваше с Магнитски всички. Много са ми интересни десните и демократичните, всички, които живееха с илюзията, че ПП е проамериканска партия. Разултатите от будят огромно недоумение", каза Бойко Борисов.


"Интересно е кой се е въздържал - "борецът" с мафията Бойко Рашков, отцепникът Радостин Василев и депутатът Христов (Ицо Хазарта - б.р.)", поясни Десислава Атанасова.

 

Ние не бързаме за избори, подчерта Бойко Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ коментира и машинното гласуване.

"Да внесеш машините на Мадуро, да излиза на екрана, че дневникът е подправен. И затова Конституционният съд каза, че не вярват на машините. ДБ също не им вярва", поясни Борисов. "Нашите депутати вчера дадоха възможност на всички партии да направим всичко така, че да имаме доверие в машините. Питам сега, защо ходихме да купуваме машините на Мадуро? Защо държавата не пусна един конкурс за произвеждане на български машините. Касовите апарати са по-сложни от тях и са българско производство. Затова ние предложихме смесеното гласуване, докато не върнем доверието в машините", разгневи се Борисов.

"Как ще си дадем изборите без сигурност. Вие не можете да си защитите пощите, пенсинерите... ДБ и ние сме на едно и също мнение - докато върнем доверието в машините, да има и хартия. Отворен код, софтуеристите там, държавата да отговаря, да го направим като хората", каза Борисов.

"Ние милиарди долари за тези 6 месеца сме дали на Русия. Затова ги е страх ПП да гласуват. Затова са тези символни гласувания срещу въоръжаването. Защото който топил пръсти (в меда - б.р.), руснаците гледат. Дейстително ли умишлено в полза Гърция и Турция ние не сме си резервирали слотовете да разтоварим втечнения газ. Ние ще извадим на наша пресконференция, когато Делян Добрев каза "Днес резервирайте слотовете, защото струват маса пари". Как не ги е срам от това, което са причинили. А те си го и признават. А сега с кои очи искат и служебното правителство и бюджет да прави. Ако не са резервирани капацитетите, кой е виновен - трябва да се каже", поясни лидерът на ГЕРБ въздържанието на ПП на последните важни гласувания в парламента.

Борисов потвърди новината, съобщена от бившия президент Росен Плевнелиев, че предстои среща между ПП и ГЕРБ. "Нямаме против да се срещнем на експретно ниво. Аз съм убеден, че ако оставим служебно правителство, това ни води към третия мандат. Ние ще предложим правителство. Но е рисковано с първия мандат ", каза той.

Борисов каза, че най-много се страхува от ядрена авария. "Гледам към Запорожие", подчерта той.

 

"Зеленски има подкрепа от целия демократичен свят. Путин не може да се върне и да се предаде. Мръсна бомба е престъпление. Затова най-много ме е страх от ядрена авария. Запорожката АЕЦ украинците искат да я включат да пуснат тока, руснаците искат да вземат и да дръпнат енергията към Крим. И в това състояние да оставиш България без правителство е невъзможно. За да можем да сме ангажирани през зимата пред хората", прогнозира Борисов.

На въпрос дали би седнал на разговор с ПП, след като излезе информацията за плана за ареста му, Борисов каза: "Става въпрос за живот, здравето и благоденствието на 7 млн. души. Затова избягвам да говоря за тази тема. Господ ми даде възможност да прощавам. Защото, ако се беше случило с детето, когато беше бременна, пощада нямаше да има. Но ето, имам внучка. Бойко Рашков действа като след 9 септември. Колкото повече съумееме да омекотим и да извадим омразата, ще направим правителство".

Според него 100% е вероятността да има редовно правителство. Ако не се намери формулата, ще трябва да отидем на президентска република.

"Аз да държа кода като Божанов, готов съм веднага да ида на изборите. "4% надолу и 4% нагоре. Точно толкова се губят на социолозите", поясни Борисов.Епицентър.бг/снимка:БГНЕС

Добавени коментари

"Изчезнало "его" ли?! публикува:
05 Ноември 2022 | 13:57
"Егото трябва да изчезне,както при мене е изчезнало." Ха-ха-ха! По какво да съдим като Тиквата от Банкя не слиза от екраните на телевизиите нито от страниците на печатните издания??? Ами той е болен на тема АЗ,АЗ,АЗ! Все най-много той знае,разбира,предсказва...Абе хора,скриите го вече тоя идиот,че ни омръзна живота от него!Дайте му поне една година "отпуск" и никъде да се на мярка! Тоя ошашави нацията и ще я направи като него!

Добавете Вашия коментар

TOP