Бойко Борисов: Сотир Цацаров е абсолютно независим

08 Юни 2015 | 08:46
0 коментара
Политика
Бойко Борисов: Сотир Цацаров е абсолютно независим

Много ми се услади борбата с контрабандата. Искам да уверя контрабандистите, че това не е само временно, заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия.

Днес обаче в бюджета сме събрали 2 млрд. повече от миналата година – от акциз, данъци, от борбата с корупцията, горива, цигари, алкохол. Вече се наблюдава всеки ТИР при влизането на границата чрез видеокамери, всяка една цистерна се проследява с джи пи ес, похвали се Борисов.

Запитан за случващото се с румънския му колега Виктор Понта, Борисов коментира така: Да те викнат в прокуратурата – това им е работата. Нима мен тук не ме разхождаха 15 години по прокуратурата, проверяваха ме за какво ли не, продължи той.

При нас прокуратурата също е абсолютно независима, както е в Румъния, заяви Борисов и запита с как да го докаже - да правим лов на вещици – това лесно се прави. Лесно мога да подкарам Орешарски.

Премиерът припомни скандалните записи, направени в дома му в Банкя. Според него записът с прокурора Николай Кокинов е незаконен. "Записът на Кокинов е фалшив – има ли го, няма ли го – няма да го коментирам". Борисов бе категоричен, че главният прокурор Сотир Цацаров е абсолютно независим. Не сме си избрали ние Цацаров, избра го Висшият съдебен съвет. Ако съм го избрал аз, той ще бъде страхлив, заяви Борисов. Запитан как ще коментира думите на Радан Кънев, който каза, че за избора на Цацаров знаели 6 месеца по-рано, Борисов посочи, че това било негово мнение и не е съгласен с всяко казано нещо от реформатора.

Прави се внушение за Сотир Цацаров. Какво да направи Цацаров, за да покаже, че е независимост – да дойде да задържи мен или Орешарски ли, запита премиер. Главният прокурор на Република България не е подчинен на никого в България, категоричен бе Бойко Борисов.

Преди година внушиха, че Нова телевизия е моя, сега внушават, че ГЕРБ е с ДПС. Не трябва да слагаме ДПС като брошка на ГЕРБ, каза още Борисов.

Премиерът бе запитан да коментира и случаят "Игнатиево" и джебчийската мафия. Той не се съгласи с фокусирането върху ромите - в в кварталите Симеоново, Драгалевци и Бояна също има големи къщи, които сигурно също са на социално слаби хора, които никога не са работили. Ще има конфискация на къщи в Игнатиево. Има два имота с две къщи са запорирани там и съм убеден, че ще се стигне до конфискация. Поинтересувах се от казуса и разбрах, че се работи, каза Борисов.

На въпроса за купуването на гласове, премиерът изтъкна, че не трябва да се правят опити наново да се поправя закона, а той да бъде спазван. "Винаги следя ГЕРБ на кое място е в ромските махали", каза Борисов.

По повод анализа на лабораторията на Иван Костов за горивата, Бойко Борисов заяви: Когато приватизираха Нефтохим Бургас г-н Костов беше премиер, така че той много добре е знаел какво прави. Аз не мога да вляза в неговия стил на разговор, защото мисля, че не е прав. Най-добре е било тогава да дойде някоя друга компания, но така е преценил, така е направил, каза Борисов. Мога да успокоя г-н Костов, че с това, което правим в момента – с 60% се вдигнаха приходите при горивата. През зимата сме започнали с 30% повече бира да пием през зимните месеци, похвали се Борисов.

Вече 17 години ме питат кога ще стана президент – сто пъти казах, че нямам никаква идея да се кандидатирам. Искам да ми върви правителство, добави още Борисов. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP