Бойко Борисов пред младите: На ГЕРБ мога да се карам само аз, на мен-никой!

02 Декември 2023 | 18:18
2 коментара
Политика
България
Бойко Борисов пред младите: На ГЕРБ мога да се карам само аз, на мен-никой!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че няма логично обяснение от партньорите в управлението защо партията трябва да оттегли подуправителя на Здравната каса".

Коментарът му идва ден след подадените по искане на лидерите на некоалицията оставки и заявката на партньорите във властта за общ регламент за управление и назначения.

Лидерът на ГЕРБ коментира ситуацията в страната в Сливен на форум на Младежката организация на партията.

„Как нашият подуправител може да направи далавера под тези няколко шапки? Как той ще направи нещо, което шефът му няма да разбере – здравеопазването, финансите?“, попита с негодувание Борисов.

 

Криза в парламента – така накратко лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа ситуацията с избора на управител и подуправител на НЗОК. Той каза още, че е приел предложението на Кирил Петков на доверие. За това е отказал и среща с министър-председателя Николай Денков по предложение на Мария Габриел и предпочел лидерска среща.

Партията на промяната не си държи на думата, продължи Борисов.

"Те се изкълчиха и въпреки, че мина гласуването, не стана красиво. Стана така, че една подобна формула на управление трябва да работи. Дори не искам да им коментирам аргументите. В медиите излезе, че все едно Николай Денков е дошъл и ни се е накарал. Това беше внушението от новините. Това не е вярно. На ГЕРБ мога да се карам само аз, а на мен - никой", категоричен бе Борисов.

"Истината е, че Мария Габриел ми беше написала, че с Денков искат да ме видят. Аз им казах "Не, ще се видя с Асен Василев и Христо Иванов". Това казах, в 10 часа се срещнахме, час и нещо говорихме, зададох си моите въпроси, Асен Василев беше коректен, излязохме заедно, казахме пред медиите, че взимаме двете оставки (бел.ред. управителя и подуправителя на НЗОК), връщаме крачка назад, за да работим конструктивно и за следващите избори на регулатор", каза още Борисов. Впоследствие разбрах за изказванията им, добави той.

Борисов бе категоричен, че работи добре с премиера акад. Николай Денков.

"Работя добре с него, той ми е бил зам.-министър. Процесът, който направихме, беше успешен, но беше между мен, Асен Василев и Христо Иванов, държа да го знаете", подчерта той.

Борисов коментира пред младите и проблемите в Столичния общински съвет. "Когато бях на вашата възраст, аз се разбунтувах. А демокрацията дава рядък шанс за тези, които със сърце, душа и ум, са искали да променят, не да се закичат с думата "промянатa".

Лидерът на ГЕРБ си припомни и началото на политическата си кариера. Нямахме и финансиране. Той си припомни и снимката с надпис "Генерална промяна".

"Имаше закон - кмет не може да е партиен лидер. Защото аз се разбунтувах и сам, без партия, без организация, станах кмет на София. От 61 общински съветници. Слушам воплите на новоизбраните. Терзиев, Бонев и компания са кметове благодарение на нас. Казвам "кметове", щото още не се знае кой е кмет между тях двамата", заяви лидерът на ГЕРБ.

Хората ни вярват, защото си изпълняваме обещанията, каза още Борисов.

 

Десислава Танева, която е областен координатор на ГЕРБ в Сливен от самото му създаване, подчерта, че най-важната задача на партията е да открива млади хора, които ще провокират доверие в общността.

 

"МГЕРБ съхрани енергията си да привлича млади хора", заяви председателят на МГЕРБ Георг Георгиев и очерта темите на форума, които засягат ежедневието и задачите на партията.

 

Кметът на Сливен Стефан Радев, който бе преизбран за трети мандат на местните избори, каза, че разчитат много на силната младежка структура в областта.

 

Асим Адемов, член на Европейския парламент от групата на ЕНП/ГЕРБ, бе категоричен, че на предстоящите европейски избори трябва да се работи за връщане на авторитета на България, който, по думите му, е пострадал сериозно. "В днешния ден трябва да се вземат трудни решения с трудни партньори, каза Адемов.

 

Ние мислим държавнически, докато "Продължаваме промяната" мисли партийно, партизански. Те нямат европейска подкрепа, докато ГЕРБ са изключително авторитетни в Европейската народна партия (ЕНП). На европейските избори трябва да препотвърдим този авторитет", каза още Асим Адемов.Епицентър.бг

Добавени коментари

лили публикува:
05 Декември 2023 | 17:54
Над мене господ! Затова все се кръсти и целува ръце на попове! Ама греховете му са много и продължават да се трупат! С пари грях не се изкупва, а той е грешен пред целия български народ, който и сега продължава да лъже и мами!
Диди публикува:
05 Декември 2023 | 16:32
Тоя съвсем се побърка, няма срама от нищо! Взе се за господ! Време му е за психото!

Добавете Вашия коментар

TOP