Бойко Борисов: Ние вече имаме една много добра коалиция

10 Ноември 2022 | 08:33
0 коментара
Политика
Бойко Борисов: Ние вече имаме една много добра коалиция

Ние може да направим правителство с първия мандат – то няма да е устойчиво, няма да предизвика спокойствието, което желаем и напрежението ще продължи да расте. Това заяви пред бТВ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Единственото добро в зимата и войната, е редовно правителство и парламент, подчерта Борисов.

Още в началото на интервюто, лидерът на ГЕРБ каза, че трябва специално да се благодари на президента Румен Радев, че проявява мъдрост и търпение да се свикне, че партия ГЕРБ са първа политическа сила след 2 октомври и че дава достатъчно време, за да се постигне консенсус по мнението, че единственото добро в зимата и войната, е редовно правителство и парламент.

Ние вече имаме една много добра коалиция. Има един факт – гласуванията в парламента – този съюз се оформи още по темата РСМ с огромно мнозинство около ГЕРБ. Решението за предоставяне на военна помощ за Украйна – огромно мнозинство в парламента. Решение за втората част на ескадрилата за F-16 – стабилно мнозинство от четири партии. Решението за еврозоната, решението за 100% диверсификация на руското гориво, изброи Борисов и попита: Ако парламентът продължи да работи така, как ще обясним защо го разваляме?

Лидерът на ГЕРБ определи като "долна инсуниация" твърдението за "хартиена оалиция".

Няма такава коалиция, 100% машинния вот остава, категоричен бе Борисов.

 

Росен Христов извърши политическа атака срещу ПП, ГЕРБ ще иска и неговата оставка

Доста съм ядосан на това, което направи служебният министър на енергетиката, заяви още лидерът на ГЕРБ във връзка с изслушването на Росен Христов в парламента за доставките на природен газ.

Служебното правителство е да прави избори, не оценки. От къде на къде той (Росен Христов – бел. ред.) ще напада нашите възможни партньори – „Продължаваме промяната”. Той извърши политически акт на атака срещу ПП. Да, вярно е, но има ДАНС, прокуратура, а Христов каза чудовищни неща. Кирил и Асен не бяха в зала, но предполагам, че ще вземат мерки, заяви Бойко Борисов.

Аз не вярвам на този министър, подчерта той.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че иска оставката на Росен Христов. Не може да напада така партията на „промяната”, посочи Борисов.

Очаквайте подробности. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP