Бойко Борисов: Лидерите да се отдръпнем, готов съм на всякакви компромиси

04 Октомври 2022 | 13:22
2 коментара
Политика
Бойко Борисов: Лидерите да се отдръпнем, готов съм на всякакви компромиси

„Близо 80% казаха, че искат правителство, а и на следващи избори няма да се получи нищо различно. Ще похарчи 100 млн. И ще имаме държава без парламент. Предлагам на лидерите на партии да се дръпнем назад, след като считат, че имаме антагонистични отношениния“, подаде ръка на останалите партии лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Първата тема е кой е с Путин и не, кой е на страната и войната. Нека е първата тема, по която да си заяви позициите. Ако искаме да тласкаме държавата в поред и избори, това е идеално за Путин“, добави той. „76% са проевроатлантическите партии, с БСП стават 77, че не мога да кажа, че Вигенин не е европейски човек“, обясни той с кого ще разговаря. Втората тема за преговори са инфлация, финанси, икономика, цени, които също минават през решение от НС.

Всичко обаче ще бъде разписа и черно на бяло и няма да се разчита на отцепници от парламентарните групи, увери лидерът на ГЕРБ. 

„Ще предложим както беше 90-те години – контактна група, преговарящ екипи. Ще поканим и хора експерти по антипутиновата тема – Плевнелиев, Паси и те да проведат преговорите като модератори.

Същата тема са финансите. Асен Василев иска да счупи държавата, ние ще му подкрепим социалната сфера, няма да се строи, няма капиталови ремонти, нищо, че хората искат.

ДБ – съдебна реформа, ние сме дали нашата реформа, те да дадат тяхната. Но не ние сме за Рашков срещу Гешев. Не е реформа имена срещу имена, представи плана си Борисов. И е готов да остави партиите да избират с кого да преговарят, „макар без лидери да е трудно“. Източник: 24chasa.bg

Добавени коментари

Вервате ли му??? публикува:
04 Октомври 2022 | 13:42
Тоя е такъв играч /за себе си/,че не знам кой ли му вярва.Лошото е,че другите около него са се изпедепцали.Томи Дончев ли,Атанасовата ли,Биков ли? Не може до вчера да си говорил с един език-днес да го смениш с по-благ! И дали Бойко няма да дърпа конците от Банкя?Айде стига театро!
Лили публикува:
04 Октомври 2022 | 13:31
Какъв лидер си ти, страхопъзльо, като те е страх да идеш на дебат с умни хора! Прост си и депутатите ти са прости, но алчни!

Добавете Вашия коментар

TOP