Бойко Борисов към бизнеса: Популизмът шества из България, но вие сте гръбнакът на икономиката

01 Декември 2016 | 08:56
0 коментара
Общество
Бойко Борисов към бизнеса: Популизмът шества из България, но вие сте гръбнакът на икономиката
Популизмът шества със страшна сила в България, но при такъв здрав гръбнак – стрес тестовете на банките и вашето устойчиво развитие – само това ме успокоява. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на официалната церемония за връчването на годишните награди „Мистър и Мисис Икономика“ 2016. Най-голямата работодателска организация у нас – Конфедерацията на работодателите и предприемачите в България (КРИБ) и списание „Икономика“ връчват тази вечер в хотел „Маринела“ бизнес Оскарите за тази година.

“Искам да ви поздравя за това, че вие, като гръбнак на нашата икономика, банкова система, направихте доста през последните години и неслучайно в последното тримесечие вие, и ние като държава, сте втори с 3.6% ръст на икономиката. И това далеч не е границата на това, което можем да постигнем”, заяви още Бойко Борисов.

И допълни: “Всеки от вас иска да даде огромни заплати, но като сложите чертата, казвате колко ще струват това. Надали има някой, който да не иска пенсиите да се вдигат повече – и аз съм “за”. Неслучайно даваме бонуси на пенсионерите през последните години. Не 300, 600 лева да стане, но да видим устойчивостта. Ръстът на икономиката се вдига през последното тримесечие, но дали ще е така и през следващото – не трябва да бързаме. Тези резултати, които и въпреки нашите прогнози – това тримесечие, 3.460 млрд. лв. е бюджетният излишък”.

Той заяви още, че може да каже на партията да се гласува да се вдигнат пенсиите “в хора на лудите” – “и Горанов е съгласен, но ми заяви: “След това няма да ме каниш за министър” и ме посъветва и аз да не се кандидатирам за премиер”, допълни Борисов.

Собственици на компании, министри от кабинета и интелектуалци поздравяват най-заслужилите представители на бизнеса у нас. Общо 38 родни предприемачи бяха номинирани от членове на КРИБ, а членовете на Управителния съвет на КРИБ избират победителите. Най-успешните ще получат почетна грамота, луксозния каталог на КРИБ „Добрите бизнес практики“, представящ най-успешните български компании, както и статуетката „Рибарят и златната рибка“ на художника Ставри Калинов, превърнала се в символ на конкурса.

Две специални награди ще бъдат връчени по време на церемонията от КРИБ и списание „Икономика“. По време на награждаването КРИБ ще обяви и две специални отличия „Почетен златен знак на КРИБ“.

Джаз-легендата Васил Петров и огнените Елица и Стунджи са част от празника на годишните Оскари за икономика. Водещи на церемонията са Радина Червенова и Димитър Павлов. Награждаването ще бъде излъчено тази вечер от 23.15 часа тази вечер БНТ1.

снимка: Десислава Веселинова, Kmeta.bg

Добавете Вашия коментар

TOP