Бойко Борисов: И за децата беше ясно, че арестът ми е поръчков

21 Март 2023 | 20:07
0 коментара
Политика
България
Бойко Борисов: И за децата беше ясно, че арестът ми е поръчков

За децата е ясно, че арестите ми са незаконни и поръчкови, и дори наказуеми. Бих започнал с незаконните арести на стотици българи по време на предизборната кампания. Върнахме се в 90-те години. От 2 г. ГЕРБ го няма в никакво управление, виждате корупцията на какво ниво е. Крадоха ви от нафтата и храните, крадоха откъдето можаха. За две години те разсипаха свободата на медиите. Нямаме никакво участие в никаква медия. Когато Бойко Рашков заплаши вашата колежка Биляна Гавазова, тя излетя, нали?

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти преди предизборна среща в Хасково, предаде репортер на БГНЕС.

Докладът на САЩ завършва с думите, че и Щатите имат проблеми, но те поне говорят за тях, и предлагат решение. При нас - две години лицемерие, и нищо. Съжалявам, че сме и ние вътре с арестите, но когато дойдоха да ни извличат пред децата ни от къщите ни, и всички установиха незаконните действия на сатрапите, тогава медиите се радваха на това. Но сега шамарът е страховит - две години управление на Румен Радев през служебни правителства - пълен провал. Ако имаме малко разум, след 2-ри цялата политическа класа трябва да се стегне и да покаже малко политически разум, допълни Борисов.

По време на предизборната среща лидерът на ГЕРБ подчерта, че където и да гостува, залите са препълнени със симпатизанти на партията.

"Гледам и залите на "Промяната" - въпреки че са 7 партии, в залите им има по 30-60 човека. Чудя се, защо никой не ги пита защо България, която е най-големият производител на слънчоглед след Украйна, олиото беше 6 лв., или защо докато бяха на власт, горивата бяха с левче по-скъпи. Нямат отговор на нито един от тези въпроси. Вчера излезе доклада на Департамента на САЩ, и в медиите настана мълчание. А само и ДПС ние говорихме за българите мюсюлмани и християни, арестувани напълно незаконно. И това са хората, които парадират за върховенство на закона! А Христо Иванов с незаконното финансиране от "Нексо"?, попита още Борисов.

Лицемерното им отношение и огромната медийна подкрепа - дори за един парапет не смееха да ги питат, - властваха две години, допълни лидерът на ГЕРБ. Не бяха дошли още полицаите у нас да ни арестуват, а вече бяха изпратили съобщения до медиите - мракобесна работа, коментира Борисов.

Трябва да дадем на Украйна оръжие - един голям мислител е казал, че неутралитетът помага на агресора, не на жертвата. ЕС дава милиарди евро, ние уж сме в семейството на ЕС, но на практика сме неутрални, каза още лидерът на ГЕРБ.

Има рекорден ръст на бързите кредити и рекорден спад на депозитите до 1000 лв., отбеляза кандидатът за народен представител от Хасково Делян Добрев. Парите, с които обедняваме, отидоха в офшорки, криптовалути, и прочие - това са вашите пари, допълни Добрев. Виновникът за инфлацията е "Промяната" - трябва да има правителство след 2 април, в противен случай ще продължаваме да обедняваме. Всеки глас, даден за ГЕРБ, е глас, даден за правителство, каза още Добрев. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP