Бойко Борисов: Без ГЕРБ не може да има правителство в следващия парламент

22 Март 2023 | 20:47
0 коментара
Политика
България
Бойко Борисов: Без ГЕРБ не може да има правителство в следващия парламент

Какво добро се случи за тези две години в държавата? ГЕРБ остави пари за околовръстния път на града, ОВОС изтича през април месец, но заради "Промяната" всичко това отива на вятъра. Къде ни е многофункционалната спортна зала? МС отпусна 4 млн. лв. за тази зала, а две години по-късно, залата я няма. Осветлението на града, и всичко направено тук, е дадено от ГЕРБ. 90 млн. за инфраструктурни проекти, 16 млн. за училищна инфраструктура - всичко това е благодарение на ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов, каза водачът на листата на ГЕРБ-Кърджали Цвета Караянчева на предизборна среща в града.

Хората вече по джоба си усещат съсипията на държавата, хората искат парламент, който да кове закони, а не интриги. Хората искат политика в полза на регионите, защото животът на хората тук е суров, и искат подкрепа от държавата, добави Караянчева.

Водачът на ПП и ДБ в Кърджали тук беше казал, че ако ГЕРБ са първи, отиваме на избори. Вторите искат президентска република, третите - референдум за еврото, - всеки търси политически дивидент, а никой не е виждал направеното от народа, допълни водачът на листата на ГЕРБ в Кърджали. Ние сме местни и свестни, гласувайте за нас, призова Караянчева.

Радвам се, че сме тук два дни, след като излезе докладът на Департамента на САЩ, в който има две важни неща за България: първото е, че нивата на инфлацията са високи, и второто - че арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова, са нарушаване на човешките права. На по-твърд език това, което е написано, означава, че "Промяната" е корумпирана, и си е позволила да употреби политическо насилие срещу лидера на най-голямата партия в България, каза Тома Биков. Припомням този доклад, защото много хора през последните 3 г. - откровени мошеници, употребиха темата за корупцията и съдебната реформа, за да си изперат мръсните биографии, каза още Биков.

Ако "Промяната" имаха малко акъл, щяха да надградят направеното. Пътя на влизане в Кърджали е кошмарен. Когато за първи път станах премиер, бяха направили Огледалото /Водното огледало, бел. ред./, но не го бяха платили. Ние ги платихме, над 100 млн. лв. След това - пазар, след това - стадион, после и отбора финансирахме. Ако не бяха "Промяната", щяхте да имате и баскетболна зала. Помните ли ОЦК когато не плащаше, вечерта отворих системата, за да платим заплатите. Половин час мога да изброявам заводите, които открихме тук. Оставихме парите да се направи ОВОС, и сега щеше да е готово Околовръстното. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизантите на партията на срещата.


Никой не попита как се финансира водачът на листата на ПП и ДБ тук Атанас Атанасов? Как се финансират? Много ясно - през "Нексо". Пеевски го няма, май има други олигарси вече да дърпат конците, допълни Борисов. Хубави или лоши, когато сме правили неща за смесените райони, Караянчева предупреждаваше, че ДПС щели да се хвалят. Хубаво или лошо, поне нещо се правеше. А сега, с тези от ПП-ДБ, с какво да се надпреварваме в направеното, попита лидерът на ГЕРБ.

От Освобождението тука не беше правена църква и манастир, Перперикон не беше пипан. Училищата, гимназиите, селскостопанската гимназия 16 милиона дадохме, това е общ резултат. Понеже видях на ДПС слогана за диалог, ето, имали сме с ДПС ползотворен диалог - правили сме го, за да имат хората добър живот.

За две години не само нищо не са направили, - обраха хората с по 1 лев на литър бензин или нафта. Хората две години търпяха. Сега същите пари се обират през веригите за храни, сега готвят данък за бизнеса, - това е заради мълчанието и страха на медиите, защото те мълчаха. И затова се събраха 7 партии срещу нас, защото видяха, че ще ги пребием с разлика, затова почнаха да се събират да направят нещо.

Само хора, които нямат никакво реално отношение към управление на държавата, така и не се научиха как се управлява държавата. Да приемем, че социолозите са прави и имаме около половин процент разлика - "Промяната" са в пълна изолация, защото не могат с ДПС, не могат с Възраждане, с БСП не могат. А ние сме с всички.

Приемаме, правят правителство без нас, правителство на малцинството - кой ще ни накара да им приемем бюджета? Отсега ви казвам, че правителство без ГЕРБ няма да може да се направи. Докато не видя казаното от Асен Василев надземно метро между Казанлък и Стара Загора като пари, вкарани в бюджета, няма да го приема! А към техните обещания ще прибавя околовръстните на София, Хасково, Кърджали, Пазардик. Питам, как ще работят по този начин, защо лъжат избирателите, как ще направя кворум, попита Борисов.

Разумът казва: както ни подреди народът - вече за 5-и път, трябва да се направи стабилна коалиция между евроатлантически партии, за да се състави правителство, каза още лидерът на ГЕРБ.

Докладът на САЩ казва, че те са извършвали престъпления по служба, има поне 4 члена в Наказателния закон за тези престъпления.

Искам да сте сигурни в нас всеки ден, досега съм обиколил България, направили сме грешки, поправяме си ги. Важно е етническата толерантност да я пазим като зеницата на около си, затова и за първи път български мюсюлманин беше шеф на парламента /Вежди Рашидов, бел.ред./, каза още Борисов./БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP