Бойко Борисов бесен на Андрей Новаков за провала с Илко Стоянов в Благоевград

07 Ноември 2023 | 00:02
3 коментара
Общество
България
Бойко Борисов бесен на Андрей Новаков за провала с Илко Стоянов в Благоевград
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бесен на Андрей Новаков за провала с Илко Стоянов за кмет на Благоевград!

Припомняме, че през месец септември тази година медия Pirinsko.com пита Българския евродепутат и областен координатор на ГЕРБ-Благоевград Андрей Новаков, защото лидера Бойко Борисов трябва да знае!

Въпросите които зададохме днес имаме отговор! Кой ще поеме политическата отговорност за трети провалени кметски избори в Благоевград. 

1. Знае ли Бойко Борисов, че активът на ГЕРБ в Благоевград НЕ подкрепя кандидата от инициативен комитет Илко Стоянов за кмет на Благоевград?

2. Знае ли Бойко Борисов, че активът на ГЕРБ настоява за партиен кандидат за кмет на Благоевград?

3. Знае ли Бойко Борисов, че служители на община Благоевград и техните роднини са участвали в социология, която е манипулирана в полза на Илко Стоянов, за да бъде заблудена ИК на ГЕРБ? Към днешна дата екипът, който е участвал в проучването не си е получил финансовото възнаграждане, а Андрей Новаков показва именно това проучване?

4. Знаели Бойко Борисов, че кметът Илко Стоянов е предлагал по хиляда лева на общински съветници за гласуване в ОбС-Благоевград?

5. Знае ли Бойко Борисов, че кметът Илко Стоянов е похарчил за други дейности част от отпуснатите от министерски съвет на кабинета Борисов парични средства близо - 4,5 млн. лева за срутището на пътя за парк Бачиново, край сградата на ЮЗДП-Благоевград, като вече втора година не са започнали строителните дейности на обекта?

6. Знае ли Бойко Борисов, че кметът Илко Стоянов спря процедурата за изграждане на три детски градини и раширение на сградата на Седмо училище в Благоевград, като сумата близо 7.5 млн. лв бе отпусната от МОН.

7. Знае ли Бойко Борисов, че кметът Илко Стоянов спря процедура на проектирана и оценена от екипа Томов за 2.4 млн. лева улица Промишлена, която вече е с нова оценка 7 млн. лева и втора година неможе да започне изграждането.

8. Знае ли Бойко Борисов, че кметът Илко Стоянов възнамеряваше да изтегли кредит от 29 млн. лева за изграждане на Аквапарк и парк Бачиново, като за инвестиционното намерение не представи на благоевградската общественост проект, а само картинки, което предизвика недоволство сред жителите на областния град, които излязоха пред сградата на общината с викове оставка?

 9. Знае ли Бойко Борисов, че общински съвет, като отхвърли искането на кмета Илко Стоянов да изтегли 29 млн. лева, той изфабрикува подписка от 11 съветника, за да гласуват извънредна точка други 18 млн. лева за изграждане на Аквапарк и парк Бачиново.

10. Знае ли Бойко Борисов, че кметът Илко Стоянов предложи на общински съвет да се вдигне такса битови отпадаци, което предизвика недоволство сред благоевградчани и благодарение на Областния управител Валери Сарандев, съда отмени решението на ОбС-Благоевград?

11.Знае ли Бойко Борисов, че в област Благоевград има 14 общини, и Илко Стоянов е единствения кмет от областта, който през медиите публично недоволства и обвинява тримата областни управители Валери Сарандев, Николай Шушков и Стоян Христов в тенденциозност спрямо община Благоевград. 

12. Знае ли Бойко Борисов, че кметът Илко Стоянов направи предложение в национален ефир, да се закрие областна администрация Благоевград, което е прецедент в историята на 21 век.

13. Знае ли Бойко Борисов, че полицията залови служители на кметът Илко Стоянов, които извозват упоени и умрели кучета в съседни община от Югозападна България? 

14. Знае ли Бойко Борисов, че кмета Илко Стоянов е пуснал лично писмо до съд в което пише, че басейна в Благоевград е опасен за здравето на децата а в същото време присъства и открива турнир по плуване в закрития басейн?

15. Знае ли Бойко Борисов, че община Благоевград загуби дело във Върховен Административен Съд заради не присъствието на адвокат от страна на общината, за което Илко Стоянов носи отговорност за задължение от 2,5 млн. лева и общината е осъдена да плаща по 500 лева лихва на ден.

16. Знае ли Бойко Борисов, че кметът Илко Стоянов близо две години не пожела да закърпи дупките по уличната мрежа в Благоевград, въпреки многобройните медийни публикация. Подчертава ме, че от община Благоевград бяха пуснали презсъобщение, че дупките немогат да се изкърпят, защото не работят пещите на фирмите, които произвеждат асфалт. Нещо повече, в същото време през месец ноември на 2022 година на страницата на община Благоевград се публикува, че се асвалтира 0,5 км нов асфалт път 3 метра широк във вилната зона на местността Бодрост, където според източници там се намира вилата на един от зам.-кметовете на общината?

17.Знае ли Бойко Борисов, че Илко Стоянов като общински съветник и общественик през 2015 год и 2020 година чрез медийни изяви критикува екскмета Камбитов, като настоява да отпаднат таксите за децата в ДЮШ на Пирин. И сега питаме, защо сега като е кмет не спре таксите за децата, на които родители си плащат редовно данъците?

18. Знае ли Бойко Борисов, че звеното общински инспекторат, кметът Илко Стоянов ползва като лична охрана, като в града са известни Мутрите на Илко и трето районно? Там се държат на работа служители участват в побой над зам. директор на математическата гимназия в Благоевград, служител на съдебната охрана. Двама служители от инспектората, които участват в превозването в съседни общини на упоени и убити кучета по време на работен процес, за което най-вероятно е информиран и началника на общински инспекторат Бойко Начев.

19. Знае ли Бойко Борисов, че Илко Стоянов чрез вайбър група организира тролове, за да пишат активно коментари в социалните мрежи?

20. Знае ли Бойко Борисов, че Илко Стоянов чрез близки до него хора от наркотрафика в България и Европа са изнудвали общински съветник на търг за имот в Благоевград. 

21. Знаели Бойко Борисов, че през 2020-2021 година Илко Стоянов бе сред най-активните протестиращи пред парламента, като искаше оставката на кабинета Борисов и викаше "Мутри вън", за което има доказателства в социалната мрежа?

Благоевградчани избра кмет, който не лъже, който си вдига телефона, който не пие всеки ден алкохол, като за последно, който не употребява наркотици, който не е злобен и отмъстителен.

Сбъдна се прогнозата на Pirinsko.com за горещата политическа есен и това, че ПП ГЕРБ няма да има кмет в Благоевград.

Добавени коментари

Петър публикува:
08 Ноември 2023 | 11:46
И все пак истината възтържествува! С малко ,но за винаги! Такъв мръсник,в Благоевград никога не е имало! Дай Боже никога да няма!
Илчо публикува:
07 Ноември 2023 | 20:37
Че кога Тиквун Боко е слушал някой? Той се мисли за много умен! Какво исдкате - прост пожарникар!
Гербер публикува:
07 Ноември 2023 | 06:33
Колко пъти ви казвах, че Илко е грешка и че герб няма да гласува за него.

Добавете Вашия коментар

TOP