Боговете на виното слязоха в село Илинденци

05 Февруари 2023 | 12:08
0 коментара
Култура
Боговете на виното слязоха в село Илинденци

Йордан Парапанов стана Цар на виното по време на празника в с. Илинденци. Наградата получи от Илияна Йотова, вицепрезидент на България.

Днес Боговете на виното слязоха от красивите, снежни и величествени върхове на Пирин планина в местността „Масовец“ и благословиха лозовите масиви край село Илинденци.

Кметът на  Струмяни Емил Илиев поздрави всички гости на юбилейното издание на Празника на боговете на виното, сред които бяха Илияна Йотова и кметът на Сандански Атанас Стоянов.

За доброто настроение на всички гости на празника в местността “Масовец“ допринесоха изпълненията на Фолклорна певческа група “Мрамор“ при НЧ “Климент Охридски-1920“ – с. Илинденци. Под звуците на хубавата българска народна песен, след зарязването на лозята се изви голямо и кръшно хоро.

Празничният ден продължи на площада в с. Илинденци с церемония по награждаване на най-добрите бели и червени вина от региона, победителите в конкурса “Най-добро вино“, обявяване и коронясване на “Царя на виното“, откриването на вкусна кулинарна изложба, представяне на ретроспективна фото изложба на Празника на Боговете на виното през годините и богата културно-развлекателна програма с участието на Фолклорен ансамбъл „Малешевци“ – при НЧ “Братя Миладинови-1936“ – с. Микрево, Танцов клуб „Малешевска китка“ от община Струмяни, Детски танцов състав „Изворче“ – гр. Симитли, Танцов клуб „Перуника“-гр. Кресна, Фолклорен ансамбъл от гр. Конче, Република Северна Македония, обичаният фолклорен певец – Йордан Николов и формация “Пиринско тройче“.

Добавете Вашия коментар

TOP