Богдан Шумаров от Петрич записа поредната си победа от кикбокс веригата “Senshi”

24 Август 2020 | 08:32
0 коментара
Спорт

Петричанинът Богдан Шумаров записа поредната си победа от кикбокс веригата “Senshi”, след като надделя със съдийско решение в тежка битка срещу опитния сърбин Милош Байович.

Шестото издание на веригата се проведе в черноморския курорт Камчия, а схватката на файтера от квартал „Виздол“ в южния град бе седма поред в програмата на галавечерта. Тя се проведе в категория до 75 кг по правилата на К-1, а успехът на Шумаров бе негов 4-ти в надпреварата.

Мачът със сърбина, който има 8 победи  в битки от различни състезания в Китай през последните години, започна равностойно, но българинът постепенно наложи волята си. Със серия от леви и десни крошета прави удари и хай кикове състезателят на „Боел“ /Вн/ разклати сериозно съперника си на няколко пъти, но коравият сърбин не само устоя до края, но успя и да контраатакува успешно в средата на третия рунд.

След края на битката двамата размахаха победоносно ръце, но съдията на ринга Петер Артс вдигна тази на петричанина, който по-настоятелно и целеустремено преследваше победата през 9-те минути. По този начин към шампионските пояси на европейски първенец на WAKO PRO в категориите 71,8 и 75 кг в стил К-1 Шумаров добави и еднометровата купа от  “Senshi 6” , връчена му от инструктора към Международната професионална лига на KWU Ернесто Хуст.

След церемонията по награждаването 23- годишният победител прекъсна предварителния сценарий и грабна микрофона: “Надявах се на по-добро представяне. Искам да поднеса извиненията си на всички зрители за нечистата игра, която на моменти предложихме с опонента ми”, с тези неочаквани думи сърцатият боец предизвика взрив от аплодисменти от страна на публиката. Други петима нашенци Петър Стойков, Драгомир Петков, Николай Йоргов, Даниел Гецов и капитанът на националния отбор Атанас Божилов записаха победи над чуждестранни съперници в галата, единствено Едуард Алексанян загуби с 1:2 съдийски гласа от Никола Тодорович /Сър/.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP