Богдан Шумаров и Александър Петров на финални битки за златото на Световните игри в Полша

28 Юли 2017 | 08:35
0 коментара
Спорт

Тотална доминация на България в първия състезателен ден на Световните игри в Полша, съобщи сайтът на Българската конфедерация по кикбокс и муайтай.

Фантастично се представят двамата национали на федерацията – петричанинът Богдан Шумаров и Александър Петров, които в първия ден на игрите спечелиха общо четири мача на ринга във Вроцлав. И двамата ни представители безапелационно надиграха противниците си, и излизат във финални срещи в битка за златото.

В четвъртфинален мач игран на Ринг № 1 Богдан Шумаров в категория до 71 кг. последователно надигра Мирослав Смолар от Словения и Бруно Газани от Бразилия. Българинът показа изключително стабилна игра, и на финал предстои да срещне Витали Дубина от Украйна. Украинецът е познат съперник на Шумаров, тъй като през 2016 година на Европейското първенство в Марибор – Словения, нашият състезател го елиминира именно във финалната битка за златото на Европа.

В перфектна състезателна форма другият ни представител Александър Петров в категория до 81 кг. елиминира на четвъртфинал Александър Димитренко от Русия, след което завърши с победа и полуфиналния си мач срещу Омари Бойд от САЩ. За Александър Петров предстои много сериозен финал срещу сърбинът Александър Менкович. За разлика от нашия национал, който в рамките на един ден изигра два тежки двубоя, в който се раздаде максимално, новият му противник изигра само един мач, а втория спечели с неявяване. По мнение на националния треньор Красимир Кирилов, бойците ни са максимално подготвени за предстоящите финали и ще се качат на ринга в Полша за срещите си с максимална концентрация и мотивация, за да излязат крайни победители.Струма 24

Добавете Вашия коментар

TOP