Богата програма за Село “Празника на моето село” в село Баня

22 Юни 2022 | 10:24
0 коментара
Култура
Богата програма за Село  Празника на моето село” в село Баня


Баня – селото, от чиито земни недра извира лековита минерална вода, превърнало се в предпочитана дестинация за балнео и спа ваканция, ще отбележи празника си в три последователни дни, от 30-ти юни до 2-ри юли.
Честванията ще започнат в последния ден на юни с поход до местността “Камено”, а на 1-ви юли организаторите са подготвило рисуване на асфалт. По традиция, в първата събота на месец юли по повод “Празника на моето село”, веселията ще завършат с концерт в центъра на Баня.
На 30-ти юни (четвъртък), от 17:00 часа, Кметство село Баня и НЧ “Просвета-1908“ огранизират поход по екопътека „Женско бърдо“, като крайната цел ще бъде величествения камък, който се издига край селото в посока Банско.
На 1-ви юли 2022г./петък/от 17:00 часа, при старата българска баня ще се проведе “Рисунка на асфалт”. Децата ще творят с цветни тебешири на тема: „Водата – извор на живот“.
Народната певица Ирина Паскалева ще весели с песните си всички жители и гости на Баня за традиционния събор на селото, а самодейните състави към НЧ „Просвета-1908“ за пореден път ще пеят и танцуват от сърце за родното си село.
Концертът ще започне в 18:00 часа, в събота, на площада пред Кметството.
Всеки, който желае да се включи в тазгодишните мероприятия, посветени на празника на село Баня, трябва да заяви своето участие до 28-ми юни на телелефон: 0898 772 821.

Добавете Вашия коментар

TOP