Близо 800 свободни работни места са обявени в бюрата по труда в област Благоевград

12 Юли 2016 | 07:49
0 коментара
Общество
Близо 800 свободни работни места са обявени в бюрата по труда в област Благоевград

Близо 800 свободни работни места са обявени в бюрата по труда в област Благоевград към днешна дата. Това съобщиха от пресцентъра на Дирекция „Бюро по труда“ - Благоевград.

212 са позициите, за които работодатели търсят хора в Бюро по труда Благоевград. Сред заявените позиции, за които се изисква висше образование има 10 за търговски представители. Свободните работни места, за които се изисква средно или по-ниско образование са 195, като основно са в сферата на шивашката промишленост и строителството. Завишено търсене има на касиери и продавач-консултанти, като се търсят 10 касиери и 22 продавач-консултанти.

В Бюро по труда Гоце Делчев има обявен голям брой свободни позиции за учители. Търсят се преподаватели по история и география, БЕЛ, английски език, по спортна подготовка, по компютърни науки и други. И в района на Гоце Делчев продължава да е огромно търсенето на персонал за шивалните. Набират се и сезонни работници за горското стопанство, а консервна фабрика търси 45 работници.

161 са заявените от работодатели свободни работни места в Бюро по труда Разлог. От един работодател се търсят 11 готвачи, докато друг е обявил че набира 21 продавач-консултанти.

Има глад и за шивачи, като една фирма търси 41 работника. 10 шивачи, 4 гладачи, 2 бармани, 2 сервитьори, 4 готвачи са само част от търсените от работодатели работници в Петричко.

В тамошното бюро по труда са обявени общо 68 свободни работни места. Доста повече и по-голям е изборът в бюро по труда Сандански. Там има общо 172 свободни работни места към днешна дата.

От справката е видно че сред обявените свободни работни места има 10 за учители - по психология и логика, по изобразително изкуство, по биология и здравно образование, по философия и други. 

Добавете Вашия коментар

TOP