Близо 400 хил. лв. финансова помощ за Ковид лечение и нова апаратура за болници в Благоевград

24 Октомври 2021 | 11:10
0 коментара
Бизнес
Близо 400 хил. лв. финансова помощ за Ковид лечение и нова апаратура за болници в Благоевград

245 хиляди лева са осигурени за болницата за пневмофтизиатрични заболявания и 197 хиляди са онкологичния диспансер. Парите се отпускат по линия на мерките за справяне с пандемията от КОВИД-19. 

„Настоящата процедура е с посочен конкретен бенефициент и е насочена към осигуряване на мерки и действия по линия за осигуряване на подкрепа за здравната система, чрез структуриране на изолирани сектори за лечение на корона вирус и други инфекциозни заболявания , осигуряване на медицинско и болнично оборудване, необходими за тяхното функциониране „ – заяви по повод гласуваните средства Мария Петрова – зам.-кмет на община Благоевград

На извънредно заседание днес новият кмет на село Церово положи клетва. Той беше избран с 230 гласа на втори тур от частичните избори, проведени на 10 октомври.

Общински съвет Благоевград гласува авансово плащане по проект „Услуги за ранно детско развитие“, както и подготовката на проект „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите“, който се изпълнява с европейско финансиране.

Следващото редовно заседание на местния парламент е следващия петък – 29 октомври.  

Добавете Вашия коментар

TOP