Близо 318 хиляди са с право на глас в Благоевградски изборен район за изборите на 4 април

04 Март 2021 | 10:14
0 коментара
Политика

В РИК-Благоевград са постъпили 30 приложения от партии и коалиции за регистрация на листи за участие на изборите за Народно събрание на 4 април и едно на независим кандидат. Това съобщи за Радио Благоевград председателят на комисията Мартин Бусаров.

„Започваме да произнасяне решения за регистрация на кандидатските листи. След самата регистрация ще обобщим и колко са кандидатите за народни представители в Благоевградски избирателен район. С вчерашна дата приключихме назначаването на съставите на СИК в 14-те общини на областта. Попълнени са списъците с поименния състав и ръководствата. Има леки технически грешки, които се изчистват към момента. Предстои публикуването на нашия сайт на пълния списък с членовете на СИК по общини. Тече ваксинацията на членовете на изборните комисии. В следващите дни РЗИ-Благоевград организира мобилни екипи, които да ваксинират на място в Банско, Сандански и Петрич членовете на СИК. Приблизително 318 хиляди са с право на глас в Благоевградски изборен район. С уговорката, че тук не се включват тези, които биха подали заявления за регистрация в списъка по настоящ адрес”, каза Бусаров.

Преди заседанието на РИК се проведе жребий за реда за представяне на партиите и коалициите в диспутите по регионалните радио- и телевизионни центрове в изборите за народни представители на 4 април. Тегленето на жребия се извърши, при с пазване на кворум, служебно от членовете на комисията.

Не присъстваха представители на партии и коалиции. Резултатът от проведения жребий предстои да бъде обявено с нарочно решение на РИК, съгласно разпоредбите на Изборния кодекс.

Добавете Вашия коментар

TOP