Близо 300 души издирват изчезнал младеж в Рила

23 Август 2015 | 19:55
0 коментара
Общество
Близо 300 души издирват изчезнал младеж в Рила

Втори ден продължава издирването на 21-годишен младеж в Рила. Той е изчезнал вчера следобед, докато е бил на излет с родителите си в местността "Балабаница". Близо 300 души участват в издирването, обясни пред БНР Явор Каролев от Планинската спасителна служба.

"Случаят започна вчера. Обявата дойде късно - някъде около 18:30 ч. От спасителна служба специално, започна тази сутрин. Хората, които са на терен, организирани от кмета и от полицията са претърсвали до 4:30 ч. терена. Сутринта започна пак претърсването на същия терен.

От наша страна имаме екип, който е от Боровец, след което и от Банско излязоха с 3 кучета, петима човека, които са на терен, за да помогнат за претърсването.

Огромен ресурс от полицията и пожарната е изваден, включително и техническа помощ от полицията за локализиране на телефона на потърпевшия. Така, че се надяваме да бъде претърсено много основно", добави Каролев.

Огледите на терен са продължили почти до 5 часа сутринта и са продължили и в днешния ден.

Балабаница се намира между Юндола и яз. Белмекен. В близост до нея има хижа, а младежът е бил забелязан за последно в района.

Източник: БНР    

Добавете Вашия коментар

TOP