Близо 30% от децата в Благоевград тръгнаха вчера на ясла и градина

27 Май 2020 | 07:49
0 коментара
Общество

Около 30% от децата, записани в шестте ясли и 13-те детски градини в община Благоевград, вчера се върнаха в забавачките.
“Като за първи ден след карантината работим спокойно, дори се наложи да преструктурирам групите, защото в три от тях имаше само по 3 дечица”, разказа ръководителката на детска градина “Усмивка” в кв. “Струмско” Евелина Доскова.

“Учителите имаха грижата предварително да запознаят родителите с всички нови изисквания предвид на стр.
различната ситуация и организирахме работата си така, че всяка група да има отделен вход, да не се струпват и засичат на едно място много деца и родители. Имаше майки, които сутринта носеха от вкъщи термометри, за да става по-бързо меренето на температурата на децата. Дезинфекцираме по 4 пъти на ден, както е по предписание, включително общият работник пръска в двора пейките, пързалките и катерушките. Днес (б.р. вчера) в градината, заедно с двата ни филиала в Церово и Покровник, дойдоха 54 деца”, коментира ръководителката на градината.
Е. Доскова отбеляза, че няма формула за правилни решения в настоящата ситуация и екипите правят всичко, за да осигурят максимална безопасност на хлапетата и на персонала. “Дано всичко да е наред и хората да се отърсят психически от напрежението и страха, който всички преживяхме от средата на март досега”, пожела тя.
Колежката й в детска градина “Света Богородица” в кв. “Еленово” Славка Джаркова също отчете по-слаба посещаемост от предварително заявената. “70 деца дойдоха от 320 по списък и това е нормално след всичко, което се случи. Сега е важно всички родители да покажат високо самосъзнание и отговорност, за да няма проблеми”, отбеляза тя.
“Но тук на децата им е по- добре, имат режим и се занимават се с интересни неща, затова идват с голямо желание”, посочи и директорката на детска градина “Здравец” в ромската махала.
От общо 493 деца, записани в детските ясли, вчера са присъствали 174 , което е 35%. В детските градини в първия работен ден след пандемията са влезли 707 малчугани от всичко записани 2699, което е 26%.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP