Близо 2 месеца без катастрофи в Кресненското дефиле след поставяне на разделителните колчета

25 Август 2022 | 11:08
4 коментара
Общество
Близо 2 месеца без катастрофи в Кресненското дефиле след поставяне на разделителните колчета

лизо 2 месеца изминаха откакто бяха монтирани разделителните колчета по осевата линия на пътя в Кресненското дефиле. Резултатът до момента е повече от добър,няма нито едно регистрирано произшествие или катастрофа. Въпреки това шофьорите не са доволни и казват,че този вариант ги затруднява доста. В активния летен сезон тапите в дефилето са големи, защото задължителната скорост на движение е ограничена на 50 км. Пъпленето по пътя води до образуване на колони, а колчетата пречат да се изпреварва, каквото бе и целта на мероприятието на АПИ. Проблем става, когато някоя кола аварира на пътя. Тогава колоната спира, а шофьорите по братски бутат авариралото возило до най-близкото уширение, иначе няма мърдане от дефилето. Не е ясно какво ще стане през есента, когато камъни и свлачища падат по пътя.Тогава няма  как да се заобикалят препятствията, а Пътната помощ за разчистване се бави с часове. Шофьорите предричат тепърва големи проблеми в есенно-зимния сезон.

В момента мнението на водачите е противоречиво-едни са доволни, че няма джигити и изпреварвания, които да ти  изправят косите. Но други предричат беди.

Припомняме ,че след поредна жестока катастрофа, АПИ реши да постави разделителни колчета на Кресненското дефиле по целия път, който е  16, 5 км.автор-ПИРИН НЮЗ

Добавени коментари

Ицо публикува:
27 Август 2022 | 15:24
Постоянно пътувам по дефилето и свикнах! Важното е, че всички са се прибрали и са достигнали вкъщи! Преди някой спестяваха десет минути но други останаха завинаги там!
Малина публикува:
25 Август 2022 | 15:46
Супер така трябва.Като не знаят как да карат супер идея.Пет или 10 минути по рано костват човешки животи.Адмирации.
Лина публикува:
25 Август 2022 | 14:53
Много е добре дори с колчетата, да спрат надрусаните джигити! И солени глоби, които не търпят обжалване в съда! А возилата при нарушения да се конфискуват!
Вера публикува:
25 Август 2022 | 14:49
Смятам че е правилно да довършат магистралата и по този начи ако дефилето стане еднопосочно благодарение на виадуктите които тр да се изградят проблема ще се реши

Добавете Вашия коментар

TOP