Близо 19 милиона лева ще бъдат инвестирани в община Сандански

13 Март 2024 | 15:28
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Близо 19 милиона лева ще бъдат инвестирани в община Сандански

Община Сандански е одобрена за финансиране на четири ключови общински проекта за близо 19 милиона лева. Споразуменията за тяхното финансиране бяха подписани вчера в МРРБ от кмета на община Сандански Атанас Стоянов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

Проектите са ключови за град Сандански и тяхната реализация ще реши дългогодишни проблеми с амортизираната ВиК мрежа и възлови пътни артерии в града.

Сред проектите, за които бяха подписани споразуменията са реконструкция и подмяна на ВиК инфраструктура на град Сандански. Проектът включва цялостна  подмяна на водопроводната и канализационната мрежа, обновяване на пътната настилка и тротоарните площи на улици „Воден“, „Христо Смирненски“, „Васил Левски“, „Св. Св. Кирил и Методий“, „Св. Св. Козма и Дамян“, „Петър Сарафов“, „Княз Борис I“ и „Стою Хаджиев“.  

Друг проект е свързан с изграждане на околовръстен път „Южна дъга“ – град Сандански. Проектът включва изграждане на околовръстен път в участъка от ул. „Стефан Стамболов“  до ж.к. „Изгрев“, което значително ще облекчи натоварения автомобилен трафик и ще осигури бърза и комфортна транспортна връзка между жилищните квартали в град Сандански и с. Поленица.

Предстои подписване на споразумения между община Сандански и Министерство на регионалното развитие и благоустройството за още три важни инвестиционни проекта – изграждане на нов общински пазар, цялостна подмяна на водопроводна мрежа в село Склаве и цялостна подмяна на водопроводна мрежа в село Катунци.

Добавете Вашия коментар

TOP