Близо 112 000 лв. заделя Община Благоевград и през 2024 г. за нощна аптека

13 Февруари 2024 | 12:36
1 коментара
Общество
Благоевград
Близо 112 000 лв. заделя Община Благоевград и през 2024 г. за нощна аптека
По 306 лв. на ден заделя Община Благоевград от бюджета си за 2024 г., за да продължи да работи нощно гише в една от аптеките в града.

Предложението на кмета Методи Байкушев да се продължи договорът с аптеките, които дават нощни дежурства, е одобрено от постоянните комисиите по икономика и по бюджет и финанси на ОбС.

То е включено в проекта за дневен ред на извънредната сесия на местния парламент, насрочена на 15 февруари, на която основна тема ще е бюджетът на общината.

Ангажиментът на изпълнителя на договора „Кю енд би фарма“ ООД с управител Златан Аврионов е от 22.00 до 6.00 часа да осигури работещо гише в една от аптеките на ул. „Ив. Михайлов“ 58 „Г” или на ул. „Васил Левски“ 38 всеки ден в годината, без значение дали е празничен, или делничен.

Припомняме, че договор за нощно гише в аптека бе подписан миналата година от тогавашния кмет на община Благоевград Илко Стоянов след продължително гражданско недоволство заради липсата на такова в цялата община. Задължение да обслужва клиенти и през нощта бе вменено преди години с договор за наем на общинско помещение на една веригата „Марешки”, но заради недостиг на персонал често това условие бе нарушавано.

В резултат на обществен натиск Общината опита да упражни по-силен контрол, но веригата освободи общинското помещение и нае частно до него и така се освободи и от договора за нощни дежурства.\struma.bg

Добавени коментари

Аптека публикува:
13 Февруари 2024 | 12:57
Малко са ми, искам дял от заема от 18 000000, да ОСЕМНАДЕСЕТ МИЛИОНА

Добавете Вашия коментар

TOP