Близо 1000 проявили странични ефекти след ваксината у нас

12 Март 2021 | 11:39
1 коментара
Общество

Има две основни причини да вземем решение да не спираме използването на партидата. Според мен можем да го направим, но това ще има по-скоро психологическо влияние, тъй като голяма част от дозите са използвани.

Това заяви в ефира на „Здравей, България” доц. д-р Ангел Кунчев относно проверяваната партида от ваксините на АстраЗенека.

За нея дойде информация от няколко страни, че има нежелани реакции, сред които и тромбоза. Главният държавен здравен инспектор обясни, че ситуацията се следи отблизо.

 „За нас е важно да следим за нежелани реакции след ваксината. За тях може да съобщи на практика всеки. До момента имаме малко над 830 съобщения за странични ефекти. Над 95% от тях са тези, за които всички знаем – лека болезненост, втрисане, грипоподобни симптоми. Вирусът няма работно време. Вземаме решения на база на цифрите. Трябва да издържим март месец, защото това е върхът на натоварването на третата вълна. След две-три седмици ще започне постепенно нормализиране“, каза още доц. Кунчев.

Добавени коментари

Да каже още: публикува:
12 Март 2021 | 12:41
Колко са починалите след ваксинация? Защото има и такива.И сигурно си има и причини,но нека да се каже ясно какви са причините.

Добавете Вашия коментар

TOP