Близо 100 деца, юноши и девойки се събраха в Благоевград за участие в петото издание на турнира по водно спасяване „Ичко Войвода“

23 Април 2023 | 15:25
0 коментара
Спорт
Благоевград
Близо 100 деца, юноши и девойки се събраха в Благоевград за участие в петото издание на турнира по водно спасяване  Ичко Войвода

Близо 100 деца, юноши и девойки се събраха в Благоевград за участие в петото издание на турнира по водно спасяване „Ичко Войвода“, което се провежда в плувния басейн към Спортен комплекс „Пирин“ в ж.к. „Еленово“.

Спортното мероприятие беше официално открито от кмета на Благоевград Илко Стоянов, доц. Стоян Андонов, председател на Националната комисия по водно спасяване и преподавател в Националната спортна академия, и Йорданка Стойчева, председател на Областния съвет на Български Червен кръст.

„Радвам се, че Благоевград за поредна година е домакин на този благороден турнир. Това състезание е повече от плуване, тук се учите да спасявате човешки живот“, каза кметът Илко Стоянов преди началото на надпреварата и пожела успех на всички участници.

В рамките на два дни плувният басейн ще се превърне в арена за най-добрите във водното спасяване, а за отличията ще спорят 6 отбора от Благоевград, Разлог, Сандански и София.

Днес в надпреварата ще бъдат демонстрирани индивидуални учения и техники във водното спасяване, а утре състезанието ще продължи с отборните битки.

Турнирът се организира от Областния съвет на Български Червен кръст със съдействието на Община Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP